Nicușor Dan, o nouă estimare pentru finalizarea lucrărilor de lărgire de pe Prelungirea Ghencea: Primul tronson va fi gata în luna octombrie

02 sept. 2022
1058 Afișari
Nicușor Dan, o nouă estimare pentru finalizarea lucrărilor de lărgire de pe Prelungirea Ghencea: Primul tronson va fi gata în luna octombrie

Nicușor Dan a anunțat, vineri, că tronsonul aflat în execuție de pe Prelungirea Ghencea, cel cuprins între str. Brașov și str. Râul Doamnei, va fi finalizat în luna octombrie, potrivit estimării Trustului de Clădiri Metropolitane.

”În prezent, pe sensul de mers de la str. Brașov către str. Râul Doamnei, se execută lucrări de asfaltare a părții carosabile și a infrastructurii pentru pistele de biciclete, iar săptămâna viitoare vor fi demarate lucrările de execuție a trotuarelor.

De asemenea, se lucrează la infrastructura liniei de tramvai și se fac lucrări de protecție a cablurilor de 110 KV, toate acestea cu asigurarea traficului rutier pe minim o bandă de circulație pe sens.

Au fost finalizate lucrările la rețelele electrice de medie și joasă tensiune, precum și cele de telecomunicații, iar instalația de gaze naturale a fost deviată și relocalizată în totalitate.

În cel mai scurt timp, vor fi finalizate lucrările la sistemul de canalizare și la instalațiile de alimentare cu apă potabilă.”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

În ceea ce privește următorul tronsonul pe care se vor demara lucrările, cel cuprins între str. Râul Doamnei – str. Valea Oltului, primarul Capitalei a anunțat că se așteaptă intabularea pentru imobilele expropriate pentru a putea începe demolările.

Ce termene erau anunțate la primul tronson de pe Prelungirea Ghencea

Trustul de Clădiri Metropolitane lucrează în prezent la primul tronson, între linia tramvaiului 41 și strada Râul Doamnei, iar primarul general a promis în primăvară că lucrările se vor finaliza în această vară.

Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, iar acestea aveau termen 24 de luni, respectiv septembrie 2021.

Noua arteră va avea aproximativ 6 km, inițial era prevăzută cu cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Inițiativa Ghencea, pe 16 august: Lucrarile avansează în ritm de melc

La mijlocul lunii august, comunitatea ”Inițiativa Ghencea” care monitorizează lucrările municipalității avertiza că se lucrează în ritm de melc și că, cel mai probabil, nu vor fi gata la sfârșitul verii.

”Dragi vecini, ca la fiecare mijloc de luna, va tinem la curent cu ce-am mai aflat despre stadiul lucrarilor pe santierul Supralargirii Prel. Ghencea.

Am fost marti 16 aug. pe santier, acolo lucrau vreo 40 – 50 de muncitori si cateva utilaje. Lucrarile pe primul Tronson inceput din 2019 (Str. Brasov – Raul Doamnei) avanseaza in ritm de melc, probabil nu vor fi gata la sfarsitul verii desi directorul TCMB asa ne-a zis de cateva ori pana acum.

Este de neinteles cum de un proiect declarat urgent si important atat de primarul capitalei cat si de primarul sectorului 6 bate pasul pe loc! Am cerut un grafic de lucrari cu termene clare dar nici TCMB nici PMB nu ne-au dat asa ceva.

Am vazut si postarea primarului Ciprian Ciucu, situatia nu e deloc incurajatoare: se pare ca trebuie corectat pe alocuri proiectul (adica o reproiectare), in plus trebuie actualizati indicatorii tehnico – economici cu preturile crescute la materiale din ultima vreme.

Toate astea trebuie aprobate prin vot in Consiliul General al capitalei unde speram sa nu se opuna niciun consilier de la niciun partid. Dar mai intai actualizarea trebuie pusa pe ordinea de zi a Consiliului de catre primarul capitalei si nu stim cand se va intampla asta … fiindca nimeni nu ne spune!

Exproprierile pe al doilea Tronson (Raul Doamnei – Valea Oltului), din cate stim, sunt finalizate dpdv al documentatiei dar nu intelegem de ce nu se incep odata demolarile aici!

Pe Tronsonul Valea Oltului – Maracineni PMB a inceput trimiterea de notificari catre proprietari, urmeaza ca acestia sa se prezinte la primarie cu actele de proprietate insa termenul de plata a despagubirilor este 31.12.2022!
Asa ca, dragi vecini, situatia e cam albastra!

Sa ne pregatim din nou de proteste in Prelungire, ce ziceti?

Credeam ca am depasit faza asta dar se pare ca suntem ignorati din nou de autoritati”, scria Inițiativa Prelungirea Ghencea pe Facebook.

Îți recomandăm și:

 

Cookies