Nicușor Dan o acuză pe Firea că își minte colegii din PSD și cere o întrevedere cu ministrul Finanțelor. Adrian Câciu i-a răspuns imediat

29 nov. 2021
191 Afișari
Nicușor Dan o acuză pe Firea că își minte colegii din PSD și cere o întrevedere cu ministrul Finanțelor. Adrian Câciu i-a răspuns imediat
Nicușor Dan o acuză pe Firea că își minte colegii din PSD și cere o întrevedere cu ministrul Finanțelor. Adrian Câciu i-a răspuns imediat

Primarul Nicușor Dan a acuzat-o pe Gabriela Firea, fostul edil al Bucureștiului, că își minte colegii din PSD și cere o întrevedere cu ministrul Finanțelor. Adrian Câciu i-a răspuns imediat și l-a acuzat că în loc să îl sune a preferat să facă valuri în public.

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a explicat, după întâlnirea avută în weekend cu premierul Nicolae Ciucă, doreşte să aibă în perioada următoare și o întrevedere şi cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu. Edilul vrea să îi prezinte situaţia financiară a Primăriei Capitalei, după ce a acuzat-o pe senatorul Gabriela Firea că îşi minte și colegii din PSD, nu doar pe bucureşteni.

Nicușor Dan, vrea discuții cu ministrul Finanțelor de la PSD

„După întâlnirea de sâmbătă cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, îmi doresc să am în perioada următoare şi o întâlnire cu domnul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu. Îi voi prezenta domnului Câciu chestiunile financiare care privesc Primăria Capitalei, ca să aibă informaţiile direct de la sursă. E important un dialog direct, fiindcă domnul ministru nu se poate baza pe informaţiile de la Gabriela Firea, care pare să-şi mintă şi colegii de partid, nu doar bucureştenii”, a transmis Nicușor Dan, duminică pe Facebook.

De asemenea, primarul spune că doreşte „să existe o bună colaborare între Primăria Municipiului Bucureşti şi noul Guvern, fiindcă trebuie să lucrăm împreună pentru interesul bucureştenilor”.

„Provocarea de conflicte şi utilizarea de poziţii ministeriale pentru ambiţii personale, aşa cum face deja din primele zile fostul primar al Capitalei, va dezgusta foarte repede cetăţenii”, a mai transmis primarul general.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, spunea încă de vineri că trebuie să existe o discuţie foarte serioasă cu primarul general Nicuşor Dan despre sumele care vor fi alocate către PMB pentru subvenţia la căldură, adăugând că Primăria Capitalei are bani, iar un primar gospodar putea muta aceste fonduri în acest scop.

Reacția ministrului Finanțelor după acuzațiile lui Nicușor

Duminică, Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan că ar fi preferat să fie sunat direct de edil şi nu ca acesta să opteze să îşi facă marketing pe Facebook cu o astfel de postare.

„Sunteţi doar la un telefon distanţă pentru a stabili o întâlnire. Discuţia va fi nu numai despre contabilitate şi bugetul anului viitor, ci mai ales despre modul în care finanţarea se transformă în servicii publice concrete şi de calitate pentru bucureşteni. Mulţumesc! P.S.: Aş fi preferat să mă sunaţi, dumneavoastră aţi preferat marketingul. Este ok”, a fost comentariul lui Adrian Câciu la postarea de duminică pe pagina de Facebook a lui Nicuşor Dan.

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, spunea că Primăria nu a cerut bani de la Guvern pentru acest an şi a menţionat că va exista o mare dificultate în ianuarie 2022 deoarece la sfârşitul acestui an municipalitatea ar putea să nu mai aibă niciun ban în cont.

Cookies