Nicușor Dan nu se lasă! Noi discuții cu ministrul Energiei privind situația Elcen și Termoenergetica. Se anunță noi investiții

04 mart. 2021
125 afișări
Nicușor Dan nu se lasă! Noi discuții cu ministrul Energiei privind situația Elcen și Termoenergetica. Se anunță noi investiții

Nicușor Dan a transmis, printr-un mesaj pe facebook, că joi a avut noi discuții cu Virgil Popescu, ministrul energiei, privind situația Elcen și Termoenergetica. Primarul spune că ar putea fi făcute noi investiții pentru îmbunătățirea rețelei de termoficare.

„Am avut astăzi o discuție cu echipa de conducere a Ministerului Energiei, dar și cu reprezentanți de la Elcen și Termoenergetica, referitor la situația termiei din Capitală și soluțiile pe care le putem implementa pentru servicii mai bune oferite cetățenilor.

Am convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesității creării unei centrale provizorii la fostul CET Titan. Circuitul apei dinspre CET Sud și zona de nord este foarte lung. Din acest motiv, se reduce presiunea apei, ceea ce duce la furnizarea căldurii sub parametrii normali.

Creăm, astfel, o centrală provizorie care va permite furnizarea căldurii și apei calde la parametri optimi și va reduce considerabil avariile la rețeaua de termoficare.

Facem pași importanți pentru ca bucureștenii să aibă iarna viitoare garanția unor condiții decente în locuințe. Am început deja lucrările de reparații la 15 kilometri de conductă din totalul de 53 prevăzuți în acest an, pentru alți 40 de kilometri demarăm licitațiile și vom atrage fonduri europene pentru lucrări în acest domeniu”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Cookies