Nicușor Dan nu răspunde la telefon, însă la SMS-uri este foarte prompt: E ca și cum aș fi sunat la 112, dar un pic mai bine

08 ian. 2021
720 Afișari
Nicușor Dan nu răspunde la telefon, însă la SMS-uri este foarte prompt: E ca și cum aș fi sunat la 112, dar un pic mai bine

Nicușor Dan a reușit să surprindă zilele trecute după ce a intervenit imediat pentru salvarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr.39, cu o istorie de peste 100 de ani, însă puțini știu cum a ajuns edilul acolo așa repede. În același timp, un primar de sector se plânge că nu îi răspunde la telefon, după ce și Vlad Vociulescu, actual ministru al Sănătății, spunea același lucru în decembrie.

Umblă vorba prin București că Nicușor Dan ar fi greu de prins la telefon. Cu toate astea, primarul a reușit marți să oprească din mers demolarea unei case vechi, după ce ar fi fost anunțat de consilierul general USR-PLUS Octavian Berceanu printr-un SMS, chiar în momentul în care se băga pickamerul în priză.

Mai mult, edilul ar fi avut o „viteză de reacție mai rapidă decât timpul scurs între două garnituri de metrou” lucru care i-ar fi produs consilierului CGMB o adevărată uimire, „ca și cum aș fi sunat la 112, dar un pic mai bine”.

Cum povestește Octavian Berceanu întâmplarea în comentariile postării lui Nicușor Dan

„Îmi aduc aminte că am ajuns în fața imobilului exact când au băgat în priză pickamerul și am trimis un mesaj scurt către primarul Nicușor Dan. Mulțumesc frumos pentru viteza de reacție mai rapidă decât timpul scurs între două garnituri de metrou. E ca și cum aș fi sunat la 112, dar un pic mai bine. Îi mulțumesc și lui Dan Trifu care a venit săgeată”, a scris imediat consilierul general USR-PLUS Octavian Berceanu pe Facebook, chiar în comentariile postării lui Nicușor Dan.

Surprinzător este faptul că în prezent comentariul nu mai există (sau cel puțin nu l-am mai găsit noi la a doua răsfoire, sunt totuși 955 de comentarii la postarea respectivă) însă orice apare pe internet nu se pierde niciodată.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, se plânge și el că Nicușor nu îi răspunde la telefon

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a plâns și el zilele astea că Nicușor Dan nu îi răspunde la telefon, după ce la sfârșitul lunii decembrie, Vlad Voiculescu (PLUS) anunța că a renunțat la mandatul de consilier general pentru a fi numit în funcția de ministru al Sănătății, după ce Nicușor Dan nu îi răspundea la telefon și nu ar fi putut exista o colaborare în cadrul primăriei.

„Am evitat să mă pronunț public pe aspecte care țineau de felul în care a funcționat – sau mai degrabă nu a funcționat – echipa votată de bucureșteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor… nu e chiar un semn bun”, scria Vlad Voiculescu pe Facebook în decembrie.

Ciucu a dat interviu la RFI, după un comentariu acid pe Facebook

Ciprian Ciucu, a declarat joi că îl frustrează faptul că timpul trece şi că nu poate să facă anumite proiecte, din cauza unei lipse de comunicare cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care întârzie o întâlnire cu toţi edilii din Bucureşti.

Reacția primarului din Sectorul 6 vine după ce presa a preluat un comentariu făcut de Ciucu pe Facebook atunci când a fost apostrofat de persoane care locuiesc în Prelungirea Ghencea că nu face nimic în zonă și că totul ține de PMB.

„Aştept ca primarul general să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie să o facă, şi i-am trimis multe semnale că e mare nevoie de o astfel de discuţie, inclusiv ieri l-am rugat să facă această întâlnire, ca să decidem dacă ne organizăm sub forma unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, aşa cum specifică o condiţionalitate pentru a putea primi fonduri europene, sau suntem fiecare pe cont propriu. Eu mă pot organiza, dar nu vreau ca să scap ocazia să lucrăm integrat şi aici doar primarul general poate să ne aducă pe toţi la masă. Sau ne vedem fără el, dacă nu ne aduce pe toţi la masă. Şi i-am cerut încă o dată, este a treia oară când îi cer acest lucru, şi probabil că o va face, mă aştept să o facă, să decidem ce facem cu această asociaţie de dezvoltare intercomunitară, pentru că din ea trebuie să facem parte noi şi trebuie să facă parte şi Ilfovul, care are nu ştiu câte localităţi”, a spus Ciprian Ciucu la RFI.

La un moment dat, crede va primi răspuns, pentru că trebuie să îşi facă bugetul de investiţii.

„Eu vreau să găsesc soluţii şi să obţin finanţări, dar vreau să ştiu: se ocupă de ele sau mă ocup eu. Atât am cerut, o întâlnire, pe mai multe canale, ca să discutăm despre bugetul de investiţii. Faci tu Lacul Morii sau îl fac eu? Termini tu Prelungirea Ghencea sau mi-o dai mie? Adică lucrări de genul acesta, pentru că nu putem să începem anul fără să avem o astfel de discuţie”, a spus Ciprian Ciucu.

Potrivit acestuia, trebuie să se ia o decizie dacă se optează pentru un sistem unitar de colectare selectivă a deşeurilor în Capitală sau nu.

„Eu nu văd o problemă să descentralizăm, pentru că, totuşi, eu, în Sectorul 6, am aproape 400.000 de oameni, deci am mai mult decât are un judeţ întreg. Şi atunci, la nivel de judeţ, poţi să te organizezi şi să-ţi faci această activitate singur. La nivel de Sector, care e mai mare ca un judeţ şi mult mai compact şi mult mai eficient din punctul de vedere al activităţilor de management al deşeurilor, pentru că este mai compact şi e densitate mai mare, nu poţi să te organizezi singur şi eşti dependent de alţii. Şi evident că este frustrant, pentru că nu mai am timp să stau, eu am venit pregătit la Primărie, eu vreau să dăm drumul la proiecte, dar vreau să ştiu câţi oameni aloc pe ce proiect şi ce fac. Şi atunci, nu mai am timp efectiv să stau şi să văd cum trece timpul, mă frustrează extraordinar să văd cum trece timpul şi că nu pot să fac lucruri, pentru că nu am ba nu ştiu ce cadru legal, ba că alţii se mişcă mai greu. Şi de aceea, eu nu mai am răbdare şi atunci, ceea ce ţine de mine voi face, iar ceea ce ţine de alţii o să arăt cu degetul, domnule – termoficarea, iluminatul public, bulevardele mari nu sunt la primăria de sector, cum cred oamenii şi aşa mai departe”, a subliniat el.

Ciprian Ciucu consideră că Nicuşor Dan este şi va fi un primar foarte bun.

„Poate sunt eu prea grăbit şi atunci omul doar are un ritm mai normal, e normal să se documenteze, este extrem-extrem de complexă Primăria Capitalei şi are mult de recuperat (…) Am încredere în Nicuşor Dan, este foarte bine intenţionat şi competent. Singura chestiune pe care ar trebui să o îmbunătăţească, cel puţin în relaţia cu mine, este această comunicare, doar în scopul coordonării şi pentru nimic altceva, să lucrăm împreună pentru oameni”, a adăugat primarul Sectorului 6.

Postarea lui Nicușor Dan, poate găsiți voi povestea lui Octavian Berceanu

Cookies