Nicușor Dan, noi detalii după discuția cu premierul privind ajutorul de la Guvern pentru căldură: Nicolae Ciucă a fost foarte deschis

28 nov. 2021
245 Afișari
Nicușor Dan, noi detalii după discuția cu premierul privind ajutorul de la Guvern pentru căldură: Nicolae Ciucă a fost foarte deschis

Primarul Nicușor Dan a venit sâmbătă, pe Facebook, cu noi detalii după discuția avută cu noul premier al României privind ajutorul de la Guvern pentru căldura din București. Edilul spune că Nicolae Ciucă a fost foarte deschis la subiectele discutate.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis, într-un mesaj pe Facebook apărut după discuțiile avute cu premier Nicolae Ciucă sâmbătă la Palatul Victoria, că Bucureștiul are nevoie în continuare de sprijin guvernamental. Motivul ar fi acela de a menţine echilibrul financiar al Primăriei pe care o conduce.

Nicușor Dan, noi vești după întâlnirea cu Ciucă

De asemenea, edilul vrea totodată încheierea crizei şi revenirea la stabilitate politică deschide calea către soluţiile aşteptate.

„Avem nevoie în continuare de sprijin guvernamental pentru a menţine echilibrul financiar al primăriei, pentru a reuşi să plătim lucrările curente, tranşele la vechile datorii reeşalonate şi pentru a face faţă creşterilor de preţuri. Cred că încheierea crizei şi revenirea la stabilitate politică deschide calea către soluţiile aşteptate”, a transmis Nicușor Dan sâmbătă pe Facebook.

Cum a decurs prima întâlnire cu noul premier

După ce s-a înțeles bine cu Ludovic Orban și nu așa de bine cu Cîțu, Nicușor Dan spune că a avut sâmbătă prima întâlnire, „foarte bună”, cu noul premier al României, Nicolae Ciucă. Cei doi au vorbit despre problemele Bucureștiului şi modul în care Primăria Generală poate colabora cu Guvernul în interesul bucureştenilor.

„I-am spus domnului prim-ministru că urgenţa Bucureştiului e legată de costul termoficării, în condiţiile în care preţurile în sectorul energetic au crescut puternic în acest an şi că e de dorit un efort comun al primăriei, guvernului şi cetăţenilor pentru a acoperi aceste creşteri.

Am reafirmat de asemenea intenţia Primăriei Generale de a prelua producătorul de energie ELCEN, pentru a avea la un loc producţia şi distribuţia energiei termice. Am discutat în acelaşi timp despre bugetul municipalităţii şi soluţiile pentru marile investiţii necesare Bucureştiului, precum şi despre problema urbanismului, unde e nevoie de control şi implicare serioasă din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru o dezvoltare urbană echilibrată”, a mai explicat primarul Capitalei.

Ciucă ar fi fost foarte deschis la problemele discutate

Nicușor Dan a mai explicat că premierul Nicolae Ciucă a fost „foarte deschis” faţă de problemelor Bucureștiului care au fost discutate sâmbătă. Recent urmează să fie primit și un răspuns privind subvenția de căldură pentru Capitală, însă în urma unei analize.

„Premierul Nicolae Ciucă a fost foarte deschis faţă de subiectele pe care le-am ridicat şi îi mulţumesc pentru promptitudinea cu care a acceptat să ne întâlnim. Cu privire la subvenţia pentru termoficare, vom avea un răspuns în urma unei analize care se face atât pentru Bucureşti, cât şi pentru celelalte municipii care au cerut sprijin guvernamental. E o chestiune foarte importantă pentru Capitală – chiar critică, începând cu luna ianuarie. Şi, spun din nou, nu e problema singulară a Bucureştiului, ci e o problemă pe care o au şi celelalte mari municipii din România”, susţine Nicușor Dan.

Cookies