Nicușor Dan, Negoiță și Hopincă se ceartă pe internet. „Domnule Primar General, nu aș vrea să va disturb din somnul dvs profund!”. S-au luat de la Parcul IOR

10 oct. 2023
848 Afișari
Nicușor Dan, Negoiță și Hopincă se ceartă pe internet.
Nicușor Dan, Negoiță și Hopincă se ceartă pe internet. "Domnule Primar General, nu aș vrea să va disturb din somnul dvs profund!". S-au luat de la Parcul IOR. FOTO: Agerpres

Nicușor Dan, Robert Negoiță și Rareș Hopincă se ceartă pe internet, iar totul a pornit de la subiectul „Parcul IOR”. Mai exact, prefectul Capitalei a atacat în instanță dispoziția retrocedării a celor aproximativ 12 hectare din parc, iar anunțul a fost făcut marți, 10 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și primarul Sectorului 3.

La scurt timp de la acest anunț oficial al prefectului, primarul general al Capitalei a publicat un mesaj pe pagina de Facebook. Nicușor Dan spune că speră ca acțiunea prefectului privind anularea dispoziției de retrocedare a celor 12 ha din IOR să fie una serioasă.

La această postare au lăsat comentarii atât Rareș Hopincă, cât și Robert Negoiță.

Nicușor Dan, Negoiță și Hopincă se ceartă pe internet. Totul a pornit de la Parcul IOR

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan spune că nu înțelege de ce prefectul Capitalei nu l-a contactat pentru a-l ajuta, în condițiile în care primarul Capitalei a anunțat public că a finalizat o amplă analiză juridică a speței.

Nicușor Dan a mai spus că, faptul că Hopincă a decis să anunțe acțiunea împreună cu Negoiță este o sfidare a bunului simț.

Redăm mesajul integral al primarului general al Capitalei:

Sper ca acțiunea de azi a Prefectului pentru anularea dispoziției de retrocedare a celor 12 hectare din Parcul IOR să fie una serioasă și nu un gest de imagine.

Nu înțeleg de ce nu m-a contactat pentru a-l ajuta, deși am anunțat public că am finalizat o amplă analiză juridică a speței.

Faptul că a anunțat acțiunea împreună cu Robert Negoiță e o sfidare a bunului simț. Negoiță și Oprescu au îngreunat foarte mult posibilitatea de anulare a dispoziției de retrocedare. În litigiul în care cele două primării au fost parte, Înalta Curte a reținut definitiv că terenul nu e parc pentru că niciuna din primării nu a venit cu acte care să dovedească faptul că e parc. Tocmai din cauza lor acum anularea dispoziției de retrocedare necesită o analiză juridică subtilă, a transmis Nicușor Dan.

„Domnule Primar General, nu aș vrea să va disturb din somnul dvs profund!”

Robert Negoiță și Rareș Hopincă au lăsat comentarii la postarea lui Nicușor Dan. Primarul Sectorului 3 îi amintește primarului Capitalei că au trecut de mult timp cele 6 săptămâni pentru analiză, termenul fiind anunțat în mod public, în luna martie.

Negoiță îi propune lui Nicușor Dan să se lucreze în echipă pentru salvarea Parcului IOR și, totodată, îl întreabă dacă și-a schimbat numărul de telefon:

Domnule Primar General, nu as vrea sa va deranjez, sa va disturb din somnul dvs profund. Au trecut de mult timp cele 6 saptamani pe care chiar dvs vi le-ati propus, in mod public, pentru analiza. Au trecut 6 luni de atunci, chiar mai bine. Acum va dezmeticiti si sunteti suparat ca se misca lucrurile, ca noi nu renuntam la recuperarea parcului si ca facem echipa cu totii? Haideti sa facem echipa, daca aveti acelasi interes corect, legal si legitim ca sa recuperam terenul din parcul IOR. PS: Cine sa va inteleaga, cine sa va gaseasca? Mai existati, domnule Primar General? Eu v-am tot scris mesaje, v-am tot sunat… Aveti alt nr de telefon? Haideti sa discutam, v-am tot invitat, a comentat Robert Negoiță la postarea lui Nicușor Dan.

Și Rareș Hopincă i-a lăsat un comentariu primarului general la aceeași postare. Prefectul Capitalei spune că nu mai poate fi tolerată pasivitatea. De asemenea, îi transmite primarului Capitalei că nu procedează corect:

Domnule Primar General, avem nevoie de actiuni concrete pentru apararea domeniului public al Capitalei. Putem face multe lucruri, dar nu mai putem tolera pasivitatea.

Tocmai am creat cadrul, prin depunerea actiunii in Instanta, sa indreptam abuzul din 2005.

Vad, din pacate, ca incercati sa politizati aceasta incercare de reparatie legala si morala. Nu este nici util, nici corect modul in care procedati. O abordare constructivă ar fi binevenită pentru binele cetatenilor Municipiului Bucuresti, a comentat Rareș Hopincă la postarea lui Nicușor Dan.

Cookies