Nicușor Dan, mirat și supărat după ce a mers cu tramvaiul 32: „Nu era aer condiționat!”. Acum, STB investighează situația „De ce fierbem în mijloacele de transport”

10 iul. 2023
15097 Afișari
Nicușor Dan, mirat și supărat după ce a mers cu tramvaiul 32: „Nu era aer condiționat!”. Acum, STB investighează situația „De ce fierbem în mijloacele de transport”
Nicușor Dan, mirat și supărat după ce a mers cu tramvaiul 32: „Nu era aer condiționat!”. Acum, STB investighează situația „De ce fierbem în mijloacele de transport” | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan a declarat că a mers cu tramvaiul 32, iar mijlocul de transport public nu avea aer condiționat. Edilul a transmis că a discutat cu Adrian Criț, directorul STB, și a fost deschisă o anchetă internă privind problema căldurii din vehiculele societății.

Nicușor Dan, mirat și supărat după ce a mers cu tramvaiul 32

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc luni, 10 iulie 2023, un reporter i-a adresat primarului general al Capitalei două întrebări legate de transportul public din București. Prima întrebare a fost:

  • Când a mers ultima dată un transportul public din Capitală.

Am fost aseară, am mers cu tramvaiul 32 de la Piața Unirii la Chirigiu, nu era aer condiționat. Era un tramvai care nici nu avea instalație de aer condiționat.

Cea de-a două întrebare adresată primarului general a fost:

  • Ce părere are despre faptul că, în mare parte din vehicule STB, aerul condiționat cu este pornit.

Nicușor Dan a precizat că a discutat cu directorul STB, Adrian Criț, și a fost declanșată o anchetă internă în această privință. De asemenea, edilul a transmis că nici Municipalitatea și nici STB nu doresc să facă economie prin oprirea aerului condiționat.

Am vorbit cu domnul director de la STB și a declanșat o anchetă internă, pentru că este posibil ca, din anumite motive, aerul condiționat să fie în stare de funcționare și el nu fie pornit.

În niciun caz nu este voința mea, a politicului sau a directorului STB să se facă economie. Este o anchetă internă și o să vă comunicăm rezultatele ei când se va termina.

„Avem două probleme”

Nicușor Dan a discutat și despre soluțiile pentru remedierea problemei aerului condiționat din mijloacele de transport în comun. În ceea ce privește autobuzele, situația se va remedia odată cu primirea noilor vehicule Solaris.

Avem două probleme, una fiind că mai multe vehicule care nu au instalație de aer condiționat.

Pe autobuze, problema se va rezolva în momentul în care vor veni cele 100 de autobuze Solaris. Deci aici o să fim bine.

Cu toate astea, edilul a declarat că în ceea ce privește tramvaiele, situația este mai complicată.

Pe partea de tramvaie e dificil. A fost făcut un experiment, s-au montat instalații de aer condiționat pe 60 de tramvaie și unul sau două din ele au luat foc, deci nu a fost deloc soluția cea mai potrivită. E și foarte costisitoare.

Cred că soluția este să accelerăm achiziția tramvaielor noi.

Cookies