Nicușor Dan merge la DNA. Sunt vizate afaceri cu terenuri de peste 300 de milioane de euro din mandatul Gabrielei Firea

15 apr. 2021
149 Afișari
Nicușor Dan merge la DNA. Sunt vizate afaceri cu terenuri de peste 300 de milioane de euro din mandatul Gabrielei Firea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, va merge joi la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat privind plângerea penală pe care acesta a depus-o în 2019 împotriva fostului primar general, Gabriela Firea. Motivul plângerii îl reprezintă zeci de hectare din Sectorul 3 care, în mod ilegal, au fost transformate în spații construibile din spații verzi. Acest lucru ar fi adus proprietarilor foloase materiale necuvenite ce sunt estimate la aproape 300 de milioane de euro.

„Astăzi voi merge la DNA, pentru a continua demersurile iniţiate în 2019, atunci când am făcut plângere penală în care acuzam ilegalităţi cu privire la PUZ Sector 3. Conform procedurilor legale, am fost invitat pentru a da declaraţii referitoare la plângerea depusă atunci, pentru a putea avansa lucrările la acest dosar. Printre persoanele pe care le consider vinovate şi împotriva cărora am făcut această plângere se află fostul primar general Gabriela Firea şi fostul arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook

Proprietarii terenurilor cu pricina s-ar fi îmbogățit cu 300 de milioane de euro, potrivit Primarului Capitalei

Nicușor Dan declară că ilegalitățile semnalate în plângerea sa se referă la mai multe zeci de hectare de teren care au fost transformate, în mod ilegal, din spații verzi în spații construibile.

„Am arătat în acea plângere că PUZ Sector 3 a fost adoptat cu încălcarea mai multor prevederi legale, dar şi faptul că acest PUZ încalcă dreptul bucureştenilor la un mediu sănătos. Erau zeci de hectare de teren cărora, în mod nelegal, li se schimba destinaţia din spaţiu verde în spaţiu construibil, ceea ce însemna pentru proprietari un folos necuvenit estimat la aproape 300 de milioane de euro. Lucrurile sunt acum analizate de DNA şi sper ca această speţă să avanseze cât mai rapid. Această plângere penală a fost instrumentul pe care l-am avut atunci, în 2019, când eram deputat şi vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. În 2021, ca primar al Municipiului Bucureşti, am un instrument mai puternic, pe care l-am şi folosit, respectiv propunerea de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru un an de zile, lucru pe care CGMB l-a votat.”, adaugă Nicușor Dan în postarea sa.

„E foarte important ca bucureştenii să aibă un mediu curat şi e foarte important ca orice decizie privind dezvoltarea oraşului să se ia în mod legal, nu pe bază de interese ascunse”, scrie în încheierea postării Primarul Capitalei.

Nicușor Dan se va întâlni cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție de la ora 14:30.

Cookies