Nicușor Dan: Master planul pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete din Capitală va fi gata la primăvară. Chestionarul a fost completat de aproape 6.000 de bucureșteni

19 iul. 2023
858 Afișari
Nicușor Dan: Master planul pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete din Capitală va fi gata la primăvară. Chestionarul a fost completat de aproape 6.000 de bucureșteni
Nicușor Dan: Master planul pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete din Capitală va fi gata la primăvară. Chestionarul a fost completat de aproape 6.000 de bucureșteni | Sursă foto: Unspash

Primarul General al Capitalei a anunțat care este termenul pentru finalizarea master planul pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete din București.

Perioada în care bucureștenii puteau completa chestionarul privind acest document a luat sfârșit.

6.000 de bucureșteni au completat chestionarul privind rețeaua de piste de biciclete din oraș

La începutul lunii iulie, Nicușor Dan îi invita pe bucureșteni să completeze chestionarul privind elaborarea master planului pentru dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete din oraș.

Astăzi, 19 iulie 2023, primarul general a anunțat că perioada în care chestionarul putea fi completat a luat sfârșit. De asemenea, edilul le-a transmis mulțumiri celor aproape 6.000 de cetățeni care au participat la consultarea publică.

Ideile și propunerile lor vor fi luate în considerare de către consultantul care se ocupă de elaborarea acestui document.

Master planul este documentul strategic care stă la baza proiectului de dezvoltare a unei rețele extinse de piste de biciclete, transmite Nicușor Dan.

Va identifica și prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, ținând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potențiali, trafic, zone de interes, dar și de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraș.

Nicușor Dan anunță când va fi gata master planul

Primarul general al Capitalei a informat că firma care se va ocupa de elaborarea documentului se numește F.I.P. Consulting SRL.

În ceea ce privește valoare contractului dintre PMB și societatea ceva va realiza master planul, Nicușor Dan a transmis:

Valoarea contractului este de 530.000 lei fără TVA.

Termenul pentru finalizarea master planului este primăvara anului 2024.

Noua rețea de piste de biciclete din București va fi conectată atât cu traseele care există la acest moment, cât și cu cele care sunt în curs de execuție. Aceasta va face legătura între zonele rezidențiale și cele principale de interes.

Astfel că, bucureștenii vor putea ajunge cu bicicleta: la muncă, la școală, în zone comerciale sau la sediile instituțiilor.

De asemenea, pistele de biciclete vor ajunge și în zonele limitrofe ale Capitalei, după cum informează Nicușor Dan.

Cookies