Nicuşor Dan: Magheru şi Elisabeta sunt mai triste ca în comunism. Nu mai vreau alt mall în Bucureşti

de:
23 mai 2016
0 afișări
Nicuşor Dan: Magheru şi Elisabeta sunt mai triste ca în comunism. Nu mai vreau alt mall în Bucureşti

Doar 30% din flota de autobuze a Bucureştiului este acum în trafic. Restul stă în autobaze pentru că, deşi subvenţia acor­dată de Primăria Generală RATB (regia de transport de suprafaţă) este uriaşă – 545 mil. lei (121 mil. euro) în 2016, nimeni nu a plătit men­tenanţa pentru restul de 70% din auto­buze. Rezultatul?

„În momentul de faţă nu circulă 30% din flota de autobuze pentru că nu s-a plătit mentenanţa acestora, s-au stricat pe rând. Putem să luăm 130 mil. euro bani europeni, dar pentru asta trebuie să transformăm Regia în societate comercială, a spus Nicuşor Dan, candidat pentru Primăria Generală din partea Uniunii „Salvaţi Bucureştiul”, în cadrul emisiunii ZF Live.

Acesta descurajează traversarea oraşului prin centru şi vrea să facă un sistem de inele de circulaţie care să fluidezeze traficul. „Vrem ca Primăria să stabilească cât mai repede un parteneriat cu CNADNR pentru a termina şoseaua de centură cu două benzi pe sens şi poduri la fiecare ieşire principală din oraş.”

 

Pe de altă parte, Nicuşor Dan este reticent la ideea constuirii unor centre comerciale şi crede că mallurile distrug economia locală.

„Magheru şi Elisabeta sunt mai triste ca în comunism. Viaţa oraşului a migrat spre malluri. Nu mai vreau alt mall în Bucureşti.”

„Nu putem să facem acum o reţea a pistelor de biciclete. Vrem întâi ca transportul în comun să-i facă o competiţie reală transportului cu autoturismul. Verm să respectăm legea cu privire la parcare maşinilor, să eliberăm şoselele”, a conchis candidatul USB. 

Cookies