Nicușor Dan: Lucrările de consolidare a clădirii de pe Str. Bărăției nr. 50 sunt în plină desfășurare. Vara viitoare ar trebui să fie finalizate

17 sept. 2023
388 Afișari
Nicușor Dan: Lucrările de consolidare a clădirii de pe Str. Bărăției nr. 50 sunt în plină desfășurare. Vara viitoare ar trebui să fie finalizate
Nicușor Dan: Lucrările de consolidare a clădirii de pe Str. Bărăției nr. 50 sunt în plină desfășurare. Vara viitoare ar trebui să fie finalizate. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei a anunțat că lucrările de consolidare la imobilul de pe Str. Bărăției nr. 50 sunt în plină desfășurare. Consolidarea clădirii se realizează cu fonduri de la bugetul local.

Au fost finalizate lucrările de decopertare, curățare și pregătire

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat pe pagina sa de Facebook că au fost finalizate mai multe lucrări la imobilul de pe strada Bărăției nr. 50, o clădire veche de mai bine de 200 de ani:

Au fost finalizate lucrările de decopertare, curățare și pregătire faza de armare a bolții semicilindrice din zidărie de cărămidă „oltenească” după ce a fost refăcut acoperișul și șarpanta pentru a opri infiltrațiile și a proteja interiorul imobilului.”

Primarul a transmis că soluția de intervenție respectă cerințele impuse de restaurarea unei clădiri istorice și propune păstrarea și protejarea valorilor arhitectural-urbanistice și istorice, precum și valoarea urbanistică a zonei.

Aceste lucrări de restaurare duc la conservarea frontului străzii Bărăției și valoarea de detaliu a monumentului în sine.

Lucrări de consolidare
Lucrări de consolidare. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Durata de execuție a lucrărilor este de 11 luni

Edilul a mai spus că expertiza tehnică este propusă consolidarea anvelopantei clădirii și a subsolului, refacerea șarpantei și refacerea planșeului peste parter.

De asemenea, prin soluția propusă se menține funcțiunea existentă, păstrând caracterul zonei, care îmbină comerțul și serviciile cu locuirea. Sunt propuse finisaje în acord cu autenticitatea structurii imobilului, pereții exteriori supraterani vor fi finisați cu tencuială pe bază de var hidraulic și praf de piatră. Decorațiile din ceramică de la parapeții ferestrelor si de la cornișă vor fi restaurate și conservate, elementele deteriorate urmând a fi replicate după elementele existente, tot din ceramică”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Durata de execuție a lucrării este de 11 luni de la emiterea Ordinului de începere a lucrărilor, din data de 1 august 2023.

Consolidarea imobilului de pe Str. Bărăției nr. 50 este realizată cu fonduri de la bugetul local.

Te-ar putea interesa și:

Cookies