ARHIVA B365

Nicuşor Dan: Luăm în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea Gabrielei Firea

Nicuşor Dan a prezentat, într-o conferinţă de presă, situaţia de la Primăria Generală şi CGMB, în viziunea Uniunii Salvaţi România, şi a arătat că o primă concluzie este că, în acest timp, de când Gabriela Firea a preluat mandatul, câteva milioane de euro au fost alocaţi eronat şi s-au întors în buget.

Activitatea domniei sale este deplorabilă”, a spus liderul USR, precizând că, deşi Gabriela Firea a spus că prioritatea sa este ca în şase luni să fluidizeze traficul, acesta este identic, dacă nu mai rău.

Nicuşor Dan a mai spus că RADET a ajuns în aceste luni în insolvenţă, cu risc mare de faliment. Potrivit preşedintelui Uniunii Salvaţi România, în prezent, în Primăria Generală este o transparenţă şi mai slabă decât cea din vremea lui Sorin Oprescu.

El a mai acuzat-o pe Firea de înfiinţarea de structuri paralele celor existente deja în Primărie, dar şi angajarea de personal pe perioadă determinată, pe aceeaşi schemă ca Liviu Dragnea, în Consiliul Judeţean Teleorman, evitând ca aceşti oameni să aibă statutul de funcţionar public şi să existe obligativitatea ca aceştia să îşi depună declaraţii de avere şi interese, pe site-ul instituţiei.

Vedem cum, în Primăria Generală, fără niciun fel de concurs, au început să apar oameni din anturajul lui Pandele, Becali şi Robert Negoiţă, fără concurs, fără evaluare profesională, fără niciun motiv pentru care aceşti oameni ar trebui să fie angajaţi în Primăria Generală„, a mai spus Dan.

Liderul USR a menţionat că primarul Gabriela Firea a luat doar decizii populiste, electorale.

Ce am văzut un în aceste cinci luni este populist. Au fost date acte administrative cu conţinutul de tipul «vom face»: vom reabilita spitale, vom înfiinţa o autoritate pentru clădirile cu risc seismic, vom face cabinete medicale în şcoli„, a spus Nicuşor Dan.

El a continuat: „Mai aşteptăm până la împlinirea unui an de mandat, iar în situaţia în care chestiunile vor continua în acest mod, luăm în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului Gabriela Firea, la finalul acestui prim an de mandat„.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button