HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAȘTIRI

Nicușor Dan l-a dat afară pe loc! Edilul face curăţenie în Primărie: Nu mai este cale de întoarcere

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook eliberarea din funcție a șefulului Direcției de Mediu din București. Edilul nu a fost mulțumit de ceea ce a făcut acesta.

Nicușor Dan a făcut anunțul pe pagina oficială de Facebook.

Primarul a spus că șeful Direcției de Mediu a Capitalei, cel care a gestionat cazul din Șoseaua Kiseleff 45, a avizat o defrișare care a putut fi oprită la timp.

Anunțul lui Nicușor Dan

”L-am eliberat azi din funcție pe directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Șoseaua Kiseleff 45. Mai precis pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrișarea a 22 de arbori.

Am reușit să oprim această defrișare la timp. În acea zonă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri. Spațiul verde al Capitalei nu trebuie distrus!”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Ce s-a întâmplat, de fapt

În luna ianuarie a anului trecut, Nicuşor Dan, deputat independent la momentul respectiv, anunţa că Tribunalul Bucureşti a suspendat executarea autorizaţiei de construire emise de fostul primar general Gabriela Firea pentru realizarea unui ansamblu de blocuri parter plus patru etaje pe spaţiul verde din Kiseleff 45, zonă cunoscută ca “grădinile Versailles ale Bucureştiului”.

“Terenul este parte din zona construită protejată Averescu. Pe el se află două clădiri interbelice, construite în anii 1920-1930, şi o grădină, cunoscută ca ‘Grădinile Versailles ale Bucureştiului’, o copie în miniatură a Grădinilor Versailles.

S-a emis o autorizaţie de construire, deşi terenul era încadrat în mod evident ca spaţiu verde în planul urbanistic zonal de zone protejate. S-a emis o autorizaţie de construire în 2017 de către primarul Firea, care prevedea construirea a trei corpuri de blocuri”, preciza Nicușor Dan.

Potrivit presei centrale, la sfârşitul lunii noiembrie 2020, Nicuşor Dan a suspendat pentru 30 de zile un funcţionar de la Direcţia de Mediu ca urmare a faptului că a dat aviz de defrişare pentru grădina unei case din Kiseleff 45. Primarul a suspendat şi avizul respectiv şi a dat o dispoziţie conform căreia edilul general trebuie să contrasemneze toate avizele de defrişare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button