Nicușor Dan, învins cu propriile arme. Primarul Capitalei a fost amendat pentru că a uitat să prelungească plata parcării

21 oct. 2022
13521 Afișari
Nicușor Dan, învins cu propriile arme. Primarul Capitalei a fost amendat pentru că a uitat să prelungească plata parcării
Nicușor Dan, învins cu propriile arme. Primarul Capitalei a fost amendat pentru că a uitat să prelungească plata parcării. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Primarul Capitalei a vorbit în cadrul unei emisiuni despre regulamentul de parcare votat din 2019 și aplicat abia acum. Totodată, Nicușor Dan a recunoscut că el însuși a fost amendat pentru că a uitat să prelungească plata parcării prin SMS.

Regulamentul de parcare din București

Nicușor Dan a vorbit, joi seară, la Digi24 despre regulamentul de parcare din București. Primarul Capitalei amintește că acesta a fost votat încă din anul 2019, dar fosta administrație nu a avut curaj să-l implementeze. Astfel, abia acum, în 2022, a fost pus în aplicare pentru a încuraja șoferii să aleagă mijloacele de transport în comun.

„A fost un regulament care s-a votat de Consiliul General în 2019, fosta administraţie nu a avut curajul să îl implementeze. Adică acele locuri care sunt marcate să fie să plătite, taxate. Am făcut ca acele locuri să se plătească 5 lei ora. Nu am făcut asta ca să luăm bani de la bucureşteni, dimpotrivă, am făcut asta ca să încurajăm oamenii, treptat să folosească transportul în comun”, a explicat Nicuşor Dan, potrivit News.ro.

Nicușor Dan, amendat pentru că a uitat să prelungească plata parcării

Bucureștenii nu plăteau înainte parcarea, deși erau panouri care spuneau că există taxă de parcare, pentru că știau că nu avea cine să vină ca să controleze dacă a fost achitată sau nu. În prezent, există oameni care controlează și dau amenzi șoferilor care nu plătesc parcarea.

Nicușor Dan a recunoscut că și el a fost amendat chiar în parcarea din jurul Primăriei Capitalei:

„Aveam o conferinţă de presă, trebuia să prelungesc prin SMS ora, m-a sunat cineva şi am uitat să fac asta şi am ieşit din cât am plătit”, a declarat edilul.

Parcometre în București

Primarul Capitalei a vorbit și despre parcometrele ce vor fi montate în oraș, dar și despre extinderea locurilor de parcare amenajate de Municipalitate, de la 10.000 la 300.000.

„Fie că plăteşti prin SMS, fie prin aplicaţie, e un procent de încasări pe care îl ia intermediarul. Peste tot în lume sunt parkometre. Nu e aşa de scump, mai scump e că aveam 10.000 de locuri, când ar trebui să avem 300.000 de locuri de parcare. Vrem să mărim locurile de parcare, vrem să ajungem să avem tot ce e în interiorul inelului central, să fie cu albastru şi să avem un abonament pentru rezidenţi. Termnul optimist este un an”

Cookies