Nicușor Dan, investiții în Facebook pentru a o ataca pe Firea! PNL i-a dat 17.000 de euro în campanie pentru reclame

15 dec. 2020
123 Afișari
Nicușor Dan, investiții în Facebook pentru a o ataca pe Firea! PNL i-a dat 17.000 de euro în campanie pentru reclame

Nicușor Dan pare să fi preluat cu adevărat frâiele Bucureștiului și se folosește de orice pârghie pentru a își face cunoscut punctul de vedere. Totuși, surprinzător este faptul că la ultimul atac adresat fostului edil, Gabriela Firea, primarul a ales să și promoveze postare pe pagina de Facebook cu câteva sute de lei, să fie sigur de rezultat. Firea nu s-a lăsat mai prejos și a venit cu o reacție, însă impactul nu se compară cu cel al postării noului primar.

Duminică, Nicușor Dan a fost pe cai mari pe internet după ce a lansat un atac dur la adresa Gabrielei Firea pe care o consideră responsabilă pentru faptul că mulți dintre bucureșteni nu au, la această oră, apă caldă și căldură.

Reacția actualului primar vine după ce toată lumea a început să îl acuze că a promis un trai decent pentru cetățenii orașului după alegeri și acesta nu dă semne să apară prea devreme. Mai mult, atât el, cât și Guvernul, spun că ar fi bine să ne obișnuim cu aceste condiții, deoarece ele vor rămâne pe întreaga perioadă a acestei ierni, iar primele semne de îmbunătățire a situației se vor vedea de abia începând cu anul viitor.

Postarea lui Nicușor Dan, promovată pe Facebook

Inedit este faptul că, începând de luni, 14 decembrie, postarea respectivă a fost promovată pe Facebook cu un buget cuprins între 200 și 299 de lei, conform informațiilor oferite de rețeau de socializare, reușind astfel să explodeze pur și simplu în online.

Ce impact a avut promovarea

Cu toate că traficul a fost în mare parte organic, se pare că impulsionarea cu bani a postării a avut efectul scontat, aceasta ajungând la 15.000 de reacții, peste 3.400 de comentarii și aproape 3.000 de distribuiri, în condițiile în care o postare normală a primarului are, în medie, 2-3.000 de like-uri și câteva sute de share-uri și comentarii. Cum s-ar spune, punct ochit, punct lovit.

Câți bani a invesit Nicușor Dan până acum în Facebook, PNL a dat o parte din bani

Până acum, în doi ani de zile, din 28 martie 2019 până în 13 decembrie 2020, Nicușor Dan a investit în pagina sa de Facebook suma de aproape 50.000 de euro, adică undeva la 243.847 de lei. Cu toate acestea, banii nu au fost toți ai lui, un desfășurător al investitorilor arătând că a fost ajutat de PNL cu 88.169 lei, adică aproape 17.000 de euro, probabil în această campanie electorală.

Date din spatele reclamei

Banii băgați în Facebook, 200-300 de lei, au mărit impactul postării cu 20-25.000 de afișări, lucru care a sporit și numărul de share-uri și de comentarii, mai ales că a fost targhetată pe un anumit public doar din București.

 

Cum sună atacul lui Nicușor Dan, sponsorizat cu 200-300 de lei pe Facebook

„Avem 6 săptămâni de când încercăm să ținem pe linia de plutire un oraș făcut praf și să punem bazele dezvoltării viitoare. Nu vreau să pierdem timpul în polemici și să ne scuzăm invocând greaua moștenire. Dar tupeul, obrăznicia și minciuna fostului primar general depășesc orice limită și nu pot să nu răspund.
Ca să fie foarte clar, Gabriela Firea este sursa frigului din apartamentele dumneavoastră. Despre ce vom putea noi îmbunătăți, după dezastrul făcut de ea, putem fi punctual și în timp evaluați de bucureșteni. Nu am promis miracole, ci administrație onestă și eficientă.
Iată ce nu a făcut Gabriela Firea în 4 ani:
1. Nu a făcut practic nimic pentru a moderniza rețeaua de termoficare a Bucureștiului
2. Nu a reușit să absoarbă 300 de milioane de euro bani europeni, deși i-a avut la dispoziție încă din 2016
3. În vara aceasta, Gabriela Firea a amânat, din interes electoral, lucrările absolut vitale de reparație care ar fi permis evitarea avariilor din prezent
4. În consecință, rețeaua de termoficare a devenit, la propriu, un ciur prin care se risipesc banii bucureștenilor, pierderile de apă caldă fiind de mai bine de trei ori mai mari în 2020 decât în 2016
5. Pierderile de pe rețea determină ca aceasta să funcționeze la limita de avarie. E motivul pentru care CET Sud a căzut vinerea trecută, cu afectarea întregii zone de est a Capitalei timp de o săptămână
6. Nu a plătit subvenția și a dus Elcen în insolvență. În consecință, Elcen nu a putut accesa bani europeni și nu s-a putut moderniza
7. În același timp, toată clientela PSD, aciuată în managementul unor companii ca Termoenergetica a fost remunerată cu salarii uriașe pentru servicii fie nerealizate, fie de proastă calitate. Acum ne ocupăm de urgențe și nenorociri lăsate de această caracatiță plină de tupeu. Dar ne vom ocupa și de ei.
Iată ce am făcut, în colaborare cu Guvernul, în 6 săptămâni de când am preluat mandatul:
1. Am semnat contractul pentru 300 milioane euro bani europeni pentru modernizarea rețelei
2. Avem, de asemenea, alocați 200 milioane euro prin PNRR pentru modernizarea rețelei
3. Vom primi 20 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru contractarea, în regim privat, a unor echipe suplimentare de intervenție la avariile care au loc în prezent
4. Am compensat 300 milioane lei datorii către Elcen. În consecință, Elcen va ieși din insolvență
5. Elcen va accesa 370 milioane euro pentru modernizarea centralelor proprii (bani imposibil de accesat în perioada în care societatea a fost în insolvență). Noua tehnologie reduce costurile, reduce poluarea și, foarte important, permite revenirea mult mai rapidă în caz de avarii.
Acestea sunt faptele. Restul, nu este altceva decât o încercare obraznică și cinică de a specula pe seama nervilor bucureștenilor, care, fără voia lor, au fost obligați în aceste zile să suporte frigul din case și lipsa apei calde.
Știu că există așteptări uriașe de la mandatul meu, știu că primarul în funcție răspunde pentru tot dezastrul administrației trecute. Știu că timpul nu are răbdare cu cei care îngheață de frig în propria locuință și nu au acces la apă caldă. Îi asigur că voi face, în continuare, tot ce este omenește posibil pentru a rezolva într-un timp cât mai scurt această bătaie de joc la care sunt supuși din cauzele expuse. Este inadmisibil ca într-o Capitală a unei țări UE să avem astfel de probleme de evul mediu. Vă spun și aici că știu prin ce treceți și că sunt aici să rezolv. O să mai dureze până reparăm toate greșelile care s-au făcut în ultimii 30 de ani și mai cu seamă în ultimii patru ani. În 45 de zile nu se poate, dar cu seriozitate și perseverență, vom îndrepta răul. Aceasta este o promisiune”, a scris Nicușor Dan pe Facebook duminică.
Reacția Gabrielei Firea la atac
Nu a durat mult de la postarea actualului primar până când fostul edil, Gabriela Firea, a venit cu o reacție, însă impactul în online nu a fost la fel de mare.
„Frigusor Ban a scris o compunere dictatā de baietii bogati de la ELCEN. Nu explica de ce traim cea mai mare criza in termoficare. Niciodata nu au fost atat de multe blocuri lasate fara apa calda si caldura. Dar ne explica de ce a mintit în campanie cā, în prima zi de mandat, va rezolva problema apei calde si a cāldurii. Minciuna are picioare scurte!
Iar zilele acestea, în loc sā se zbatā pentru bucuresteni, el si-a pierdut timpul în campanie pentru Orban.
A promis cā va sta cu “poporul” dar îi place la masā cu rechinii politici.
Fiecare minciuna din campanie o va resimti prin toti porii.
Pentru cā nu poti minti cu nerusinare si sā crezi cā tu esti desteptul desteptilor iar toatā lumea e naivā și te crede la nesfârsit pe cuvānt!
Voi interveni pe aceste subiecte la ora 19,00, la Antena 3, la emisiunea realizata de Sabina Iosub si de la ora 20,00 la Romania TV, in cadrul emisiunii realizare de Lili Ruse.
Va astept cu drag!🤗
#DreaptaAduceFrigSiGunoaie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook tot duminică.

Cookies