Nicușor Dan intervine în scandalul demolării unei case vechi din București: Am agreat cu proprietarii

05 ian. 2021
254 afișări
Nicușor Dan intervine în scandalul demolării unei case vechi din București: Am agreat cu proprietarii

Nicușor Dan a transmis, marți, într-un mesaj pe Facebook, că a salvat o casă veche de peste o sută de ani de la o demolare sigură, după ce a oprit la timp o autorizaţie de demolare semnată pe finalul mandatului Gabrielei Firea. Edilul spune că ar fi convins proprietarii să nu o dărâme.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că, în cursul zilei de marţi, a oprit demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr. 39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron.

„Fosta administraţie a emis, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea, o autorizaţie de demolare a acestui imobil, pe care am reuşit să îl salvăm pe ultima sută de metri. Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceştia au fost de acord să găsim o soluţie, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat şi integrat”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul lui Nicușor Dan

„Casele valoroase ale Bucureștiului trebuie păstrate și valorificate, nu distruse. Am oprit azi demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr.39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron.
Fosta administrație a emis, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea, o autorizație de demolare a acestui imobil, pe care am reușit să-l salvăm pe ultima sută de metri. Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceștia au fost de acord să găsim o soluție, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat și integrat”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Cookies