Nicușor Dan intervine după incendiul din spital: În ultima săptămână nu au fost probleme cu căldura la Matei Balș

29 ian. 2021
83 Afișari
Nicușor Dan intervine după incendiul din spital: În ultima săptămână nu au fost probleme cu căldura la Matei Balș

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a vorbit, vineri, la începutul ședinței CGMB, despre tragedia de la Matei Balș, explicând că în ultimele zile nu au fost probleme cu căldura în cadrul spitalului de boli infecționase.

Nicușor Dan a declarat, vineri, după tragedia de la Institutul „Matei Balș”, că nu au existat probleme cu căldura, nici la unitatea sanitară, nici la blocurile din jur. Mai mult, primarul spune că după verificările făcute anul trecut la spitalele din București nu au fost descoperite probleme de siguranță la incendiu.

Ce a transmis Nicușor Dan după tragedia de la Matei Balș

„Încep prin a exprima condoleanțe pentru familiile victimelor. Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales să fim responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale și trebuie pentru asta să facem investiții.

Am avut o discuție cu majoritatea din Consiliu și am decis ca în bugetul din 2021 să facem un audit al instalațiilor termice și să includem bani pentru intervenții. După cum știți, după tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt de la ISU și de la DSP în toate cele 19 spitale, și nu au fost găsite probleme.

Spitalele noastre sunt gata să ofere oricefel de sprijin pentru pacienții care nu mai pot fi tratați la Balș. Nu este o problemă cu spațiile libere în spitale.

Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balș, am discutat atât cu termoenergetica, cât și cu call centerul. În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur.”, a transmis primarul general al Capitalei.

Cu toate acestea, rude ale pacienților de la Matei Balș susțin însă că în spital au fost aduse aeroterme pentru a asigura căldura pacienților internați în unele saloane.

Ministrul Sănătății a declarat, de asemenea, că nu are informații că în clădirea respectivă ar fi fost alte surse de încălzire.

Cookies