Nicușor Dan începe desființarea companiilor municipale de la următoarea ședință CGMB: Ce se întâmplă cu angajații

19 feb. 2021
649 Afișari
Nicușor Dan începe desființarea companiilor municipale de la următoarea ședință CGMB: Ce se întâmplă cu angajații

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, vineri, că pregătește retragerea delegării unor servicii către Compania Municipală Parcuri şi Grădini chiar din prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Totuși, angajaţii sunt încurajaţi să se înscrie la concursurile pe care le va organiza ALPAB în următoarea perioadă.

Nicușor Dan începe desființarea companiilor municipale în următoarea perioadă.

Mesajul transmis de Nicușor Dan

„Aceste companii municipale vor fi desfiinţate şi nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiţi că vom reveni asupra acestei decizii. I-am încurajat, aşa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desfiinţarea companiei.

De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune şi dezinformare, am decis ca în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie”, a scris edilul general, pe Facebook.

El a menţionat că în timpul administraţiei anterioare serviciile ALPAB au fost transferate către trei companii municipale, dar rezultatul delegării a fost creşterea cheltuielilor cu 30%.

„Pentru cine nu este la curent cu risipa care s-a făcut de către fosta administraţie, serviciile Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement au fost transferate în anul 2018 către 3 companii municipale: Compania Parcuri şi Grădini, Compania Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde şi Compania Agrement Bucureşti. Rezultatul acestor delegări a fost creşterea cheltuielilor Primăriei Capitalei cu 30%”, a adăugat Nicuşor Dan.

Salariile au fost de fapt plătite la zi

El a contrazis informaţiile potrivit cărora angajaţii companiei nu şi-ar fi primit salariile la zi, menţionând că a avut vineri o întâlnire cu reprezentanţii acestora.

„La această companie, salariile sunt plătite la zi. Însă, din cauza dezinformărilor la care sunt supuşi permanent, aveau senzaţia că nu îşi vor primi salariile pentru perioada cât va mai funcţiona compania”, a precizat Nicuşor Dan.

Cookies