Nicușor Dan, în ziua cu cel mai negru raport despre București: Ne vom concentra pe transportul nepoluant și investiții mari de infrastructură (drumurile radiale)

12 apr. 2022
3744 Afișari
Nicușor Dan, în ziua cu cel mai negru raport despre București: Ne vom concentra pe transportul nepoluant și investiții mari de infrastructură (drumurile radiale)

„Primăria Capitalei investește în infrastructura de transport și inițiază tranziția către economia verde, pentru un București modern, pentru un oraș al viitorului”, a fost mesajul principal pe care l-a transmis azi, Nicușor Dan, la Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, cu prilejul conferinței „Orașele viitorului / Cities of Tomorrow”, ediția a zecea. Tot astăzi, un grup independent a prezentat cel mai negru raport despre starea mediului din Capitală în care sunt trase concluzii sumbre despre situația dezastruoasă în care se află Bucureștiul.

”Am vorbit în fața mediului de afaceri și a societății civile despre eforturile făcute pentru a stabiliza financiar primăria și a recâștiga încrederea partenerilor noștri, pentru a putea face în continuare investițiile necesare. Ne vom concentra pe investiții mari de infrastructură, care fluidizează traficul (de exemplu, drumurile radiale și sistemul de management al traficului), precum și pe electrificarea transportului (atât prin proiectul foarte important al trenului metropolitan, cât și prin achiziția de autobuze electrice, de noi tramvaie și troleibuze, dar și prin construirea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice)”, a transmis primarul Capitalei, Nicușor Dan.

„Investim și pregătim Bucureștiul pentru a deveni un oraș verde, cu o poluare redusă, care respectă sănătatea locuitorilor săi”, a adăugat el.

Bucureștiul se sufocă. Cel mai negru raport din ultimii ani

Conform Raportului elaborat de către expertul independent prof. univ. dr. Cristian Iojă, la cererea Fundaţiei Comunitare Bucureşti, și prezentat astăzi, Capitala a devenit un oraş sufocat de construcţii, ceea ce contribuie la poluarea aerului, zgomot, stres, fenomenul insulă de căldură (zone cu temperaturi mai înalte), reducerea oportunităţilor turistice şi economice, pentru sectorul serviciilor şi pentru investitori, reducerea atractivităţii şi a calităţii vieţii pentru proprii lui cetăţeni.

„Deseori, ponderea suprafeţelor verzi, racordarea la reţeaua de canalizare, regimul de înălţime şi volumetria nu respectă reguli urbanistice minimale”, se menţionează în raport. Pe acest segment, realizatorul cercetării recomandă o mai bună organizare şi planificare a spaţiului construit.

Îți mai recomandăm să citești și:

Cookies