Nicuşor Dan, în căutare de resurse umane pentru Uniunea Salvaţi România

Nicuşor Dan, în căutare de resurse umane pentru Uniunea Salvaţi România

Ne dorim, dacă intrăm în Parlament, ca de mandatele noastre să depindă formarea unui guvern, caz în care vom propune un premier tehnocrat şi Dacian Cioloş este una dintre opţiuni”, a spus, luni, Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Preşedintele USR a mai spus că avantajul unui premier tehnocrat este că poate să aducă în guvern oameni cu competenţe din societatea civilă, lucru pe care premierii politici nu l-au făcut niciodată, iar în Guvernul Cioloş se întâmplă acest lucru.

În context, Dan a mai spus că membrii actualului guvern au uşile deschise pentru a se înscrie în partid, însă nu au numele pe liste garantate, ci vor trebui validate candidaturile în partid.

Oameni de profilul Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dacian Cioloş sunt de profilul celor pe care noi îi căutăm în USR, nu au existat însă discuţii legate de acest tip de candidatură (la alegerile parlamentare – n.r.), au existat discuţii cu mai mulţi dintre ei pe chestiuni profesionale„, a spus Dan.

Obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare este să obţină 10%, însă nu au fost stabilite încă listele pentru alegeri, decizia urmând să fie luată de organizaţii, care au autonomie locală, însă conducerea partidului are drept de veto, a spus Dan.

Preşedintele USR a mai spus că după ce se vor constitui filiale în toate judeţele va avea loc un nou congres, după cel de duminică, cel mai probabil în a doua jumătate a lunii octombrie.

A avut loc un congres de fuziune între Uniunea Salvaţi România, Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi Uniunea pentru Codlea. (…) La congres s-a făcut o situaţie a extinderii acestui partid la nivel naţional. Există grupuri de lucru în marea majoritate a judeţelor din România, estimăm că în perioada 1-15 septembrie vom deschide 20-25 de filiale, iar, până la sfârşitul lunii septembrie, vom deschide filiale în toate judeţele din România. La Congres a fost aleasă o structură de conducere nouă faţă de cea precedentă: un preşedinte, cinci vicepreşedinţi şi în total 11 membri într-un Biroul Naţional„, a mai spus Nicuşor Dan.

Primul congres al USR la care au fuzionat Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Uniunea Salvaţi România şi Uniunea pentru Codlea şi la care s-a discutat despre extinderea în teritoiu, a avut loc duminică, la Hotel Internaţional, cu uşile închise.