Nicușor Dan implică judecătorii Curții de Apel în problema PUZ-urilor din București

17 mart. 2021
150 afișări
Nicușor Dan implică judecătorii Curții de Apel în problema PUZ-urilor din București

Nicușor Dan implică judecătorii Curții de Apel în problema PUZ-urilor din București deși, ulterior, aceștia ar putea să dea verdicte pe marginea unor  eventuale litigii în acest sens.

Nicușor Dan, Primarul Capitalei, a transmis o solicitare președintei Curții de Apel prin care cere consiliere juridică în chestiunea suspendării PUZ-urilor din București.

Prin documentul transmis către instanța de judecată, în data de 16 martie, Nicușor Dan cere ajutor instituțional unei instanțe care judecă în mod definitiv procese de contencios administrativ în care una dintre părți este Primăria Capitalei, notează G4media.

„Vă solicit ajutorul instituțional în chestiunea suspendării Planurilor Urbanistice Zonale de sector (numite în continuare PUZ-uri de sector) care reglementau urbanistic mare parte din teritoriul Municipiului București”, se arată în documentul transmis către Luminița Criștiu-Ninu, președinta Curții de Apel București și Georgian Davidoiu, președintele Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal.

Nicușor Dan solicită unele opinii ale instituției referitoare la aspecte care privesc suspendarea PUZ-urilor din București.

„Poate Consiliul General al Municipiului București să suspende pe o perioadă determinată un PUZ (act administrativ cu caracter normativ) pe care l-a emis și să dispună ca, pe perioada suspendǎrii, autorizațiile de construire/desființare (acte administrative cu caracter individual) emise să respecte documentația de urbanism anterioară, chiar dacă beneficiarii au obținut deja un certificat de urbanism în baza PUZ suspendat?” este una din întrebările adresate de Nicușor Dan.

PUZ-urile au fost suspendate pentru un an în București, Nicușor Dan câștigând astfel o bătălie importantă în contextul incertidunii care a planat asupra votului din ședința Consiliului General al Municipiului București.

Astfel, după negocieri aprinse, PUZ-urile au fost suspendate pentru un an în București, în sectoarele 2, 3, 4, 5, și 6.

Cookies