ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Nicușor Dan îi răspunde scurt și la obiect Gabrielei Firea după acuzații: Au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a reacționat, marți, după ce Gabriela Firea l-a acuzat, în prag de redeschidere a școlilor, că a oprit circulația autobuzelor școlare.

„Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală.

Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei + TVA.
În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București.”, a transmis Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea a publicat, marți, pe pagina sa de Facebook un document trimis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, prin care se anunţă că au fost suspendate liniile autobuzelor şcolare care transportau elevii la mai multe şcoli din Bucureşti şi Ilfov. Postarea vine după ce Iohannis a anunțat redeschiderea școlilor. Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a stat în spatele acestei decizii.

Pe timpul mandatului său, Gabriela Firea a înfiinţat mai multe linii de transport şcolar care funcţionau în Bucureşti şi Ilfov şi care asigurau gratuit transportul a sute de elevi de acasă la şcoală. Acum că a fost anunţată redeschiderea şcolilor, aceste linii au fost suspendate. Gabriela Firea spune că actualul primar general, Nicuşor Dan, a luat această decizie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button