ARHIVA B365

Nicuşor Dan i-a scris lui Iohannis. Ce îi cere candidatul USB şefului statului

În scrisoarea adresată preşedintelui Klaus Iohannis, Nicuşor Dan susţine că singura şansă” pentru ca Bucureştiul să nu ajungă din nou pe mâna politicienilor corupţi este o prezenţă masivă la vot.

Vă cer, domnule Preşedinte, să ieşiţi public şi să-i încurajaţi pe toţi românii, pe milioanele care v-au votat în 2014, să meargă la vot pe 5 iunie”, scrie candidatul USB.

Scrisoarea lui Nicuşor Dan:

„Domnule Preşedinte,

În 2014 aţi fost ales de milioane de români care au văzut în dumneavoastră o speranţă. O speranţă că în România se poate face o altfel de politică, în interesul oamenilor, eliberată de corupţie şi incompetenţă. Au trecut doi ani de atunci şi Bucureştiul, cel mai important oraş al României, este astăzi în pericol să ajungă din nou la mâna unor politicieni corupţi şi iresponsabili.

Singura şansă să oprim acest lucru este o prezenţă masivă la vot, aşa cum s-a întâmplat şi în 2014. Atunci oamenii au venit la vot pentru că au vrut altceva pentru ţara lor. Aveţi o responsabilitate faţă de ei. Vă cer, domnule Preşedinte, să ieşiţi public şi să-i încurajaţi pe toţi românii, pe milioanele care v-au votat în 2014, să meargă la vot pe 5 iunie.

Destinul Bucureştiului, şi al întregii ţări, depinde de voturile lor. Ştiţi la fel de bine ca mine că alegerea pe care au făcut-o în 2014 nu este ireversibilă. România este în continuare ameninţată de corupţie. Pe 5 iunie avem încă o şansă să salvăm Bucureştiul şi România de corupţia unei clase politice care nu s-a reformat.

Dar avem nevoie de cât mai mulţi oameni la vot. Vă cer să faceţi acest apel către toţi românii, să vină la vot pe 5 iunie şi să nu lase destinul comunităţii lor în mâinile unor partide corupte. Vă mai cer, domnule preşedinte, să folosiţi toate prerogativele pe care le aveţi la dispoziţie pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a votului de duminică.

De-a lungul anilor au existat numeroase sesizări din partea societăţii civile, a mass-media şi a cetăţenilor obişnuiţi cu privire la fraudele electorale pe care le comit unele partide politice. Suntem astăzi în situaţia în care cel mai mare partid din România este condus de un om condamnat definitiv pentru că a incitat la fraudarea unui scrutin.

Fac un apel la dumneavoastră să cereţi public instituţiilor abilitate să-şi facă datoria şi să prevină orice tentativă de fraudare a voturilor. Desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor de duminică este esenţială pentru restabilirea încrederii societăţii în clasa politică şi în sistemul democratic de guvernământ.  Aveţi o datorie faţă de democraţia din România.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button