Nicușor Dan: Extindem semaforizarea inteligentă în București. Prima etapă vizează 85 de intersecții

14 iul. 2022
2073 Afișari
Nicușor Dan: Extindem semaforizarea inteligentă în București. Prima etapă vizează 85 de intersecții
Nicușor Dan: Extindem semaforizarea inteligentă în București. Prima etapă vizează 85 de intersecții | Sursă foto: Unsplash

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că semaforizarea inteligentă din București urmează să fie extinsă. A fost convenită varianta finală a caietului de sarcini prin intermediul căruia se va achiziționa studiul de fezabilitate pentru această investiție.

Nicușor Dan: Extindem semaforizarea inteligentă în București

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că în cardului unui grup ce a fost creat la nivelul PMB a fost stabilită varianta finală pentru caietul de sarcini al acestui proiect. Astfel că, modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din Capitală va fi făcută în patru etape.

Edilul a anunțat că valoare estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,4 milioane de lei fără TVA.

De asemenea, Nicușor Dan, în parteneriat cu primăriile de sector, a depus deja cererea de finanțare nerambursabilă pentru acest proiect.

Fondurile pentru studiul de fezabilitate și pentru implementarea proiectului vor fi obținute prin intermediul Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ce presupun etapele proiectului

După cum a informat Nicușor Dan, în prima etapă a acestui proiect urmează să fie modernizare sau reconfigurate 85 de intersecții. Acestea sunt aferente unui număr de 5 radiale care asigură o legătură între centrul Bucureștiului și importantele ieșiri din oraș. Iată care sunt aceste radiale:

  • Șoseaua Colentina,
  • Șoseaua Alexandriei,
  • Bulevardul Iuliu Maniu,
  • Șoseaua București-Târgoviște,
  • Șoseaua Berceni.

Cea de-a doua etapă are în vedere creșterea capacității de trafic a Bucureștiului. Printre modalitățile de realizarea acestui scop se număr și dotarea tehnologică a traficului. Astfel, va putea si asigurat un management mai eficient în intersecțiile ce sunt deja integrate în sistemul centralizat.

Etapele trei și patru presupun includerea tuturor intersecțiilor aflate în Capitală în sistemul centralizat de trafic, după cum anunță Nicușor Dan. De asemenea, se dorește extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș

Cookies