Nicușor Dan explică de ce mai vrea un mandat de primar general al Capitalei: „Nu văd pe altcineva care să reușească să se opună mafiei imobiliare”

12 apr. 2023
1711 Afișari
Nicușor Dan explică de ce mai vrea un mandat de primar general al Capitalei:
Nicușor Dan explică de ce mai vrea un mandat de primar general al Capitalei: "Nu văd pe altcineva care să reușească să se opună mafiei imobiliare”. Sursa foto: Agerpres

Nicușor Dan, primarul general al Municipiului București, este interesat să candideze pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei.

El spune că nu vede o altă persoană „care să reușească să se opună mafiei imobiliare”.

„Mă interesează să candidez din nou”

În cadrul unui interviu pentru EuroNews, Nicușor Dan a spus că și-ar dori să candideze pentru un nou mandat la conduecerea Primăriei Capitalei.

Nicușor Dan a spus că vrea să îi dea o direcție Bucureștiului, pentru că este un oraș care nu a avut asta până acum.

Mă interesează să candidez din nou, pentru că în administraţie lucrurile durează uneori şi patru, cinci ani şi abia mai târziu vezi rezultatul la ceea ce ai început.(…) Până atunci eu sunt bucuros că mulţi oameni au înţeles că Bucureştiul are nevoie de o direcţie şi are nevoie de a aşeza lucrurile înainte. Să pui pomişori şi semafoare fără nicio direcţie e uşor, dar să dai o direcţie unui oraş care nu a avut asta e mai greu” a declarat Nicușor Dan

Alegerile urmează să se desfășoare peste un an și jumătate, în luna septembrie sau octombrie, sau poate chiar mai târziu, conform spuselor lui Nicușor Dan.

Motivele întărzierii lucrărilor pentru reabilitarea conductelor

Rețeaua de termoficare este o problemă veșnică a Bucureștiului. După Paște, urmează să înceapă lucrările de reabilitare a conductelor vechi de mai bine de 30 de ani.

Conform euronews.ro, Nicușor Dan a explicat și motivele pentru care lucările pentru reabilitarea conductelor au fost întărziate. Primarul spune că unul dintre motive a fost războiul din Ucraina.

Producătorii erau obișnuiți să le vină rapid conductele pe care le produceau, dar, din cauza războiului, piața s-a schimbat. Acest lucru a afectat ritmul prin care producătorii fac lucrările.

Nicușor Dan, la aproape doi ani și jumătate de mandat, a spus că doar aproximativ 150 de kilometri de conducte vor fi reabilitate până la finalul celor patru ani. Însă, în campanie primarul promisese că vor fi reabilitați 300 de kilometri de conducte.

În campanie am zis 300 de kilometri, este adevărat, în patru ani de mandat o să fie undeva la 150 de kilometri, poate 180, undeva la ordinul acesta de mare.

În momentul campaniei electorale nu am prevăzut toate acele crize care au venit peste noi și nici nu am știut de gaura uriașă de 3 miliarde din buget. Această gaură a fost eșalonată.” a spus Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei a dat mai multe explicații în ceea ce privește problemele din București în cadrul interviului.

În final, el a declarat că vrea să candideze din nou pentru conducerea Primăriei Capitalei pentru că nu ar vedea o altă persoană „care să reușească să se opună mafiei imobiliare”.

Mă interesează şi pentru că nu văd o altă persoană care să reuşească să se opună mafiei imobiliare, ca să o spun foarte deschis.” a mai declarat Nicușor Dan

Te-ar putea interesa și:

Cookies