Nicușor Dan explică de ce lărgirea străzii Valea Largă e blocată. „Motive legislative, nu de voință.” Mai spune și că nu-i certat cu Ciucu, doar că n-are timp

09 mai 2023
2437 Afișari
Nicușor Dan explică de ce lărgirea străzii Valea Largă e blocată. „Motive legislative, nu de voință.
Nicușor Dan explică de ce lărgirea străzii Valea Largă e blocată. „Motive legislative, nu de voință." Mai spune și că nu-i certat cu Ciucu, doar că n-are timp | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

În cadrul unui interviu acordat seara trecută, Nicușor Dan a explicat care este motivul pentru care avizul de defrișare, necesar pentru lucrările de lărgire de pe strada Valea Largă, nu a fost emis. Ciprian Ciucu l-a acuzat pe edilul Capitalei că blochează aceste lucrări.

Nicușor Dan explică de ce lărgirea străzii Valea Largă e blocată

Primarul general al Capitalei a oferit motivul pentru care avizul de defrișare a celor 400 de copaci de pe strada Valea Largă nu a fost încă emis. Explicația a fost dată în cadrul unui interviu oferit de edil, luni seară, în pentru B1TV, în cadrul emisiunii „Actualitatea”.

Nicușor Dan transmite că lucrările sunt blocate în acest moment din motive legislative.

Conform legii, proiectul ăsta trebuie să treacă prin mai multe etape. Prima a fost exproprierea, care a trecut prin Consiliul General, (…) apoi a fost o autorizație de construire pentru șosea și aceasta prevede că pe partea pe care se extinde șoseaua trebuie să dispară niște copaci.

După ce au venit cei de la Sectorul 6 cu toate actele, colegii mei de la Direcția de mediu au făcut o propunere care spune că toți acești circa 400 de copaci să fie tăiați, iar eu n-am fost de acord cu asta, pentru că o parte dintre ei sunt arbori maturi, declară edilul.

Primarul Capitalei a transmis că dorește că arborii maturi să fie scoși din pământ, cu tot cu rădăcină, și plantați în alt locuri.

În București, există instrumente cu care poți să-i scoți cu tot cu rădăcină și să-i muți mai departe. E păcat că o parte dintre ei, 30-40%, să fie tăiați pur și simplu când pot fi transplantați.

E o cerere cum sunt multe alte cereri și încet, încet direcționăm oamenii spre această metodă mai prietenoasă cu natura.

Nicușor Dar a transmis că cererea făcută de Primăria Sectorului 6 va fi aprobată, însă demersurile legislative durează, motiv pentru care lucrările din zona străzii Valea Largă au fost încetinite.

Lărgirea străzii Valea Largă din Sectorul 6 are ca scop fluidizarea traficului rutier din zona Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara.

„Nu am timp de dezbateri, nici de conflicte”

În cadrul acestui interviu, Nicușor Dan a fost întrebat dacă la acest moment există tensiuni în relația cu primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Edilul Capitalei a transmis că nu are timp de conflicte și că se axează pe problemele orașului:

Sunt așa multe lucruri de rezolvat la nivelul administrației publice din București că, sincer vă spun, nu am timp nici de dezbateri, nici de conflicte. Sunt foarte multe lucruri de rezolvat și există o prioritate a lor.

De asemenea, Nicușor Dan a transmis și că faptul că Ciprian Ciucu ia în calcul să taie copacii fără aviz, iar mai apoi să achite amenda primită, reprezintă un exemplu rău pentru cetățeni:

Noi, ca autoritate publică, trebuie să fim un model pentru cetățeni. Să spui „fac asta și plătesc o amendă” nu e chiar cel mai fericit model.

Cookies