Nicușor Dan: Economisim 2 milioane de lei pe an prin redistribuirea autobuzelor și troleibuzelor STB către autobaze și depouri mai apropiate de capetele de linii

25 mai 2023
9788 Afișari
Nicușor Dan: Economisim 2 milioane de lei pe an prin redistribuirea autobuzelor și troleibuzelor STB către autobaze și depouri mai apropiate de capetele de linii
Nicușor Dan: Economisim 2 milioane de lei pe an prin redistribuirea autobuzelor și troleibuzelor STB către autobaze și depouri mai apropiate de capetele de linii | Sursa foto: Nicușor Dan

 Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, declară că, în ultimii doi ani și jumătate, rețeaua de transport STB a fost optimizată, astfel încât să corespundă mai bine nevoilor călătorilor și să se facă și economii.

Cum spune Nicușor Dan că a fost optimizată rețeaua STB

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general vorbește despre măsurile luate de municipalitate în ultimii ani pentru eficientizarea transportului public din București:

Am extins si înființat trasee prin introducerea transportului public în zone care nu beneficiau de acest serviciu sau unde variantele erau insuficiente, cum ar fi cartierul ”Dimri” din Prelungirea Ghencea, zona Greenfield, Complexul Therme, Iuliu Hatieganu – Nicolae Grigorescu, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii, str. Romancierilor

Nicușor Dan vorbește, apoi, despre optimizarea unor trasee STB:

Am optimizat trasee (361, 102, 304, 261, 117, 381, 232), au fost eliminate linii de transport pe care autobuzele sau troleibuzele circulau aproape goale, acestea fiind redirecționate către trasee mai aglomerate, s-au creat legături mai rapide (cum ar fi linia 182 spre bd. Lacul Tei), îmbunătățirea conectivității pe axa N – S respectiv Berceni – Bd. Ghencea.

Primarul general al Capitalei mai spune că autobuzele Mercedes Hibrid, care au o capacitate mai mare de transport, au fost redistribuite pe linii cu număr mai mare de călători (117, 331) și s-a îmbunătățit programul de circulație pe liniile: 7, 381, 69, 24, 45, 232, 168, 368, 138. 

Și transportul de noapte al STB a suferit modificări, mai spune primarul Capitalei:

A fost reorganizat transportul de noapte –  Adaptarea programului liniilor de noapte cerințelor actuale prin funcționarea acestora la un interval fix și predictibil, extinderea rețelei de transport de noapte (liniile N101-N119 si N1/N10).

Nicușor Dan declară cătoate aceste măsuri sunt completate de achiziționarea celor 100 de tramvaie Imperio de la Astra Arad, a 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze.

Apoi, mulțumește Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – TPBI pentru efortul susținut de a optimiza trasee și STB pentru punerea în practică a măsurilor.

 

Cookies