Nicușor Dan e bucuros: Bucureștiul e una dintre cele mai sigure Capitale din lume. Primarul general spune că incidentele grave sunt izolate în Capitală

12 sept. 2022
346 Afișari
Nicușor Dan e bucuros: Bucureștiul e una dintre cele mai sigure Capitale din lume. Primarul general spune că incidentele grave sunt izolate în Capitală
Nicușor Dan e bucuros: Bucureștiul e una dintre cele mai sigure Capitale din lume. Primarul general spune că incidentele grave sunt izolate în Capitală | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a spus în cadrul unui interviu acordat duminică seară, că Bucureștiul este una dintre cele mai sigure capitale din lume.

Nicușor Dan spune că Bucureștiul este una dintre cele mai sigure Capitale

În cadrul unui interviu acordat de Nicușor Dan duminică seară pentru Digi24.ro, primarul general al Capitalei a declarat că Bucureștiul este una dintre cele mai sigure capitalei din lume.

De asemenea, edilul a declarat că incidentele precum cel în care un bărbat care mergea pe trotinetă a tăiat mai multe femei, sunt unele izolate.

Este un lucru care nu este în atribuția noastră, a Primăriei Municipiului București, dar astfel de incidente se petrec peste tot în lume, iar în București sunt izolate, a spus edilul Capitalei.

În luna august, un bărbat din București a înțepat mai multe femei cu un ac pe Calea Victoriei și pe Bulevardul Brătianu. Respectivul a atacat două femei, o adolescentă de 17 ani și o tânără de 30. Cele două au povestit că atacatorul s-a apropiat de ele și le-a înțepat în sân.

Femeia de 30 de ani a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar, unde a primi îngrijirile medicale de care avea nevoie.

Bărbatul a fost prins de către autorități în comuna Vidra, județul Ilfov. Acesta și-a recunoscut faptele.

„Evident că poți să oprești iluminatul public, dar asta e corelat cu siguranța cetățeanului”

Declarațiile au fost făcute de Nicușor Dan în contextul discuțiilor referitoare la măsurile de economie a energiei electrice.

Întrebat care sunt măsurile pe care Primăria Capitalei le are in vedere pentru a face economii, edilul a transmis că există o discuție și în ceea ce privește iluminatul public.

Cu toate, Nicușor Dan a explicat că oprirea luminilor stradale este o decizie „complicată”.

Evident că poți să oprești iluminatul public, numai că asta e corelat cu siguranța cetățeanului, a declarat Nicușor Dan.

Cookies