Nicușor Dan, după situația cu retragerea lui Cîrstoiu: „Bătălia se dă tot între mine și Piedone. Firea nu ar mai trebui să deschidă gura” (Totuși, cum să zici asta unei doamne?😶)

23 apr. 2024
440 afișări
Nicușor Dan, după situația cu retragerea lui Cîrstoiu: „Bătălia se dă tot între mine și Piedone. Firea nu ar mai trebui să deschidă gura” (Totuși, cum să zici asta unei doamne?😶)
Nicușor Dan, după situația cu retragerea lui Cîrstoiu: „Bătălia se dă tot între mine și Piedone. Firea nu ar mai trebui să deschidă gura” (Hm, cum să zici asta unei doamne?) | Sursa foto: Agerpres

Primar general al Capitalei și candidat pentru un nou mandat, Nicușor Dan vorbește și dânsul despre marea tevatură din coaliția PSD+PNL, care l-a retras (cu dificultate) pe candidatul Cătălin Cîrstoiu și l-a înlocuit cu Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

Deci, practic, după ce coaliția s-a cam rupt la București, unde fiecare partid va avea propriul candidat la PMB.

Nicușor Dan: Lupta se va da tot între mine și Piedone

Nicușor Dan crede că, deși Gabriela Firea tocmai i-a devenit contracandidat, bătălia se dă tot între el și Cristian Popescu Piedone. 

Am văzut și eu decizia Coaliției. Dovedește o dată în plus modul în care au acționat până acum, că nu e imposibil să faci un program electoral în șase săptămâni și jumătate. În configurația actuală, în continuare, primele două șanse le am eu și Piedone. (…)  Eu spun azi că bătălia, fiind alegeri într-un singur tur, că lupta se va da între mine și Piedone.

Într-o declarație pentru Digi24, primarul candidat l-a criticat pe Piedone, despre care a zis iar că e un interlop: 

E condamnat penal, în toate deplasările sale e însoțit de niște oameni din Clanul Sportivilor, deci se încadrează în definiția de interlop.

Despre Gabriela Firea„ tot critic a vorbit (logic!)::

Firea a propus în Consiliul General, în mandatul ei, cele cinci PUZ-uri de sector, toate anulate și suspendate de instanță și Piedone s-a luptat din răsputeri să rămână în viață acest PUZ de sector, deși Curtea de Apel București l-a anulat. Firea a dat sute de autorizații de construire ilegale, dând metri pătrați de spațiu în plus față de cât era legal. A semnat nenumărate acte ilegale în domeniul urbanismului. Am hotărâri judecătorești. Într-o societate normală un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar.

Recapitulăm, pe scurt: într-o clară dificultate cu doctorul-candidat Cătălin Cîrstoiu, coaliția PSD+PNL a decis, după o ședință luuuungă, să-l retragă din cursa pentru PMB. Și, cum n-au găsit o soluție comună, fiecare partid a venit cu candidatul său: PSD cu Gabriela Firea, PNL cu Sebastian Burduja.

Dacă doriți să savurați situația pe larg, găsiți episoadele principale mai jos.

Cookies