Nicușor Dan dorește înființarea unui centru mobil de vaccinare anti-COVID 19 în Capitală

28 iul. 2021
55 Afișari
Nicușor Dan dorește înființarea unui centru mobil de vaccinare anti-COVID 19 în Capitală
Nicușor Dan dorește înființarea unui centru mobil de vaccinare anti-COVID 19 în Capitală. Sursa foto: Facebook

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a propus către CGMB adoptarea unui proiect privind înființarea unui centru mobil de vaccinare anti-COVID 19 în București. Acesta ar urma să funcționeze exclusiv în Municipiul București, pentru a vaccina persoanele care nu pot să se deplaseze pe distanțe mai mari. Această propunere vine după ce rata de vaccinare a scăzut vertiginos în ultimele săptămâni iar numărul cazurilor din alte state europene a crescut exponențial, fapt care stârnește teama unui potențial val patru.

Nicușor Dan, primarul General al Capitalei a propus spre aprobare către Consiliul General al Municipiului București un proiect de hotărâre privind înființarea unui centru mobil de vaccinare anti-COVID 19. Următoarea ședință a CGMB va avea loc luni, pe data de 2 august, potrivit Adevărul.

Proiectul propus de Nicușor Dan se numește „Caravana mobilă de vaccinare”

Proiectul se numește „Caravana mobilă de vaccinare” și presupune organizarea unui centru mobil pentru cetățenii Municipiului București pentru a pune la dispoziția locuitor vaccinurile anti-COVID 19 existente pe piață și aprobate în Uniunea Europeană. Mai mult, doritorii vor fi supuși înainte unui triaj medical, pentru ca personalul medical să se asigure că aceștia nu prezintă contraindicații la vaccinare.

Caravana ar urma să se deplaseze în toate sectoarele Capitalei, vizate de acest proiect fiind mai ales persoanele vârstnice care nu pot să se deplaseze la centrele staționare de vaccinare, precum și alte categorii de persoane ce nu se pot deplasa pe distanțe mai mari, din motive profesionale sau medicale, spre exemplu. Staţionarea centrului de vaccinare în fiecare sector se va face în raport cu numărul de locuitori din cele şase sectoare, conform unui grafic prestabilit.

„Imunizarea populației a devenit din ce în ce mai complicată și sortită eșecului”

Potrivit referatului de aprobare al proiectului „Caravana mobilă de vaccinare”, această inițiativă ar avea ca scop susținerea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID 19, o campanie care s-a lovit de din ce în ce mai multe probleme și dificultăți în ultimele luni.

„Statisticile la nivel naţional relevă o scădere a gradului de persoane vaccinate pe perioada ultimelor luni. Imunizarea populaţiei a devenit din ce mai complicată şi sortită eşecului, în condiţiile în care numărul de cazuri a scăzut şi pe fondul mesajelor de dezinformare cu privire la efectele negative ale vaccinului.

În faţa acestei realităţi, scopul caravanei mobile de vaccinare este de a prezenta într-o manieră cât mai obiectivă beneficiile vaccinării, devenită esenţială pentru a evita un nou val al pandemiei, mai ales în contextul apariţiei de variante noi ale coronavirusului”, se mai arată în referat.

 

Cookies