ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Nicușor Dan, discuții privind termoficarea din București cu reprezentanții Comisiei Europene

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a avut miercuri discuții cu reprezentanții Comisiei Europene cu privire la sistemul de termoficare din București. Edilul spune că este în faza de discuții cu aceștia pentru modernizarea rețelei la nivelul întregului oraș.

„Am avut astăzi un dialog online cu reprezentanți ai Comisiei Europene, privind sistemul de termoficare din București. Suntem în faza de discuții legate de procedurile de finanțare europene, despre stadiul documentațiilor depuse și investițiile necesare pentru modernizarea întregii rețele din oraș.

Bucureștiul are nevoie de soluții pentru termoficare, sunt convins că le vom găsi, că va exista un consens și vom avea sprijin atât pe plan guvernamental, cât și pe plan european”, a explicat primarul Nicușor Dan într-un mesaj pe Facebook.

Probleme pentru bucureșteni în această iarnă

Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, susținea zilele trecute că pe bucureșteni îi așteaptă o iarnă grea, în condițiile în care sistemul de termoficare este „mai prost” decât cel de acum 3-4 ani.

„O să urmeze o iarnă foarte grea, în care sistemul nostru este mult mai prost decât sistemul pe care l-am avut acum 3 sau 4 ani, în sensul că numărul de avarii e mult mai mare și fiecare bucureștean a văzut pe propria piele încă din această vară. Și atunci suntem nevoiți, pentru că nu avem timp, de la preluarea mandatului până la începutul iernii avem cam o lună, tot ce putem face e să facem un management de avarie, astfel încât să avem un stoc de materiale cu care să putem interveni, să avem echipe cu care să putem interveni și aici nu sunt suficienți oamenii de la Termoenergetica și va trebui să facem niște contracte în regim de urgență cu companii private care să fie capabile și ele să intervină”, a declarat Nicușor Dan, la RTV.

Lucrările de înlocuire vor începe în primăvară

În opinia lui, din primăvară s-ar putea trece la înlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare.

„La termoficare trebuie să accesăm acești bani europeni care sunt disponibili pentru București, pentru reabilitarea infrastructurii, pentru schimbarea cu tehnologii moderne a conductelor de pe inelul principal și să începem din primăvara asta să le schimbăm. Avem bani până în 2020. (…) Sunt conducte de 40-50 de ani vechime. Conducta nouă, din 1.000 de kilometri cât trebuie să schimbăm, s-a schimat un kilometru în acești 4 ani de mandat”, a mai spus Nicușor Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button