Nicușor Dan: „Directoarea adjunctă a Direcției Investiții a demisionat”. Decizia a fost luată în urma unui control la Arena Națională

13 ian. 2022
347 Afișari
Nicușor Dan: „Directoarea adjunctă a Direcției Investiții a demisionat”. Decizia a fost luată în urma unui control la Arena Națională
Nicușor Dan: „Directoarea adjunctă a Direcției Investiții a demisionat”. Decizia a fost luată în urma unui control la Arena Națională. Sursa foto: Fanatik

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi faptul că directoarea adjunctă a Direcției Investiții a demisionat din funcție. Aceasta a luat decizia în urma unui control efectuat la Arena Națională. De asemenea, trebuie precizat faptul că Direcția Investiții are în subordine Arena Națională.

Directoarea adjunctă a Direcției Investiții a demisionat din funcție în urma unui control efectuat la Arena Națională, a anunțat Nicușor Dan joi pe pagina sa de Facebook. Trebuie precizat faptul că arena din Sectorul 3 se află în subordinea Direcției de Investiții a Municipiului București.

Ce a declarat Nicușor Dan după demisia directorului adjunct al Direcției Investiții: „Va urma.”

Decizia directorului adjunct vine în urma deplasării Corpului de Control la Arena Națională. Trebuie precizat că aceasta nu este prima ocazie când Corpul de Control este trimis la cel mai mare stadion din țară, acest lucru s-a petrecut și în 2020, când acoperișul arenei era defect.

Municipalitatea a considerat „inacceptabil” faptul că niciun contract încheiat nu conținea și lucrări de mentenanță corectivă, care să presupună înlocuirea prelatei sau alte operațiuni. De la inaugurarea stadionului din 2011, au fost încheiate doar contracte de mentenanță preventivă.

La acea vreme, acoperișul retractabil a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui.

Acoperișul a fost păstrat retractat din cauza defecțiunilor suferite în timpul sezonului rece și pe durata meciurilor din cadrul EURO 2020 care s-au desfășurat în Capitală în vara anului trecut. De această decizie a fost afectată naționala Austriei, care a trebuit să-și anuleze antrenamentul organizat cu o zi înaintea partidei cu Macedonia de Nord din cauza unei ploi torențiale care a inundat terenul.

Acoperișul Arenei Naționale, bun doar pentru zilele cu soare

Deși a costat la momentul construirii cu 20 de milioane de euro în plus, acoperișul alcătuit dintr-o membrană retractabilă poate fi activat doar în situațiile previzibile de vreme rea, și doar în lunile cu temperaturi mai ridicate: iarna și toamna târziu există riscul ca membrana să înghețe. De asemenea, acoperișul arenei din Capitală nu poate fi tras în cazurile în care o ploaie torențială pornește brusc, spre exemplu.

Cookies