Nicușor Dan, despre traseele pentru autobuzele de noapte din București: se dovedesc un succes. Care sunt cele mai utilizate autobuze

16 iul. 2022
1488 afișări
Nicușor Dan, despre traseele pentru autobuzele de noapte din București: se dovedesc un succes. Care sunt cele mai utilizate autobuze
Nicușor Dan, despre autobuzele de noapte din București: se dovedesc un succes. Care sunt cele mai utilizate autobuze. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan anunță că autobuzele de noapte din București și traseele acestora se dovedesc a fi un succes. Edilul spune și care sunt cele mai folosite autobuze pe timp de noapte.

Nicușor Dan: autobuzele de noapte din București se dovedesc a fi un succes

Edilul Capitalei a anunțat, sâmbătă, 16 iulie, că traseele de noapte ale autobuzelor din București sunt un succes.

„Traseele de noapte ale transportului public din București se dovedesc a fi un succes”, afirmă Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Nicușor Dan declară că tot mai mulți bucureșteni aleg să circule cu mijloacele de transport pe timp de noapte, datorită:

  • predictibilității,
  • traseelor extinse,
  • posibilității plății biletelor cu cardul.

Autobuzele de noapte au un program bine stabilit. Acestea circulă la un interval de:

  • 30 minute – între orele 22:30 – 01:00 și 04:00-05:00,
  • 60 minute – între 01:00-04:00.

Traseele de noapte ale mijloacelor de transport din Capitală au fost extinse astfel încât să poată acoperi zone din toate sectoarele: Bulevardul Ghencea – Valea Oltului, Șoseaua Fundeni – Bulevardul Lacul Tei, Șoseaua Chitilei – Bulevardul Ion Mihalache.

Care sunt cele mai utilizate autobuze

Conform statisticilor, cele mai utilizate autobuze sunt cele care ajung în zona Piața Unirii (Centrul Istoric al Capitalei).

„(…) dacă va fi necesar vom crește frecvența de circulație a acestora”, declară Nicușor Dan.

Totodată, primarul general al Capitalei spune că, mijloacele de transport în comun care circulă pe liniile N1 și N10 asigură legături potrivit aceluiași program pe inelul principal de circulație al Bucureștiului. Pentru a fi cât mai eficiente, traseele au fost gândite pentru a asigura legături cu Aeroportul Otopeni (autobuzulele 783) și cu Gara de Nord.

Amintim că, de la 1 iunie 2022, transportul public pe timp de noapte din București a fost optimizat și modificat, astfel încât să aibă o frecvență de circulație mai bună și să asigure noi facilități pentru bucureștenii care decid să renunțe la mașinile personale.

Cookies