Nicușor Dan, despre Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală. „S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru achiziția Studiului de Fezabilitate”

20 sept. 2022
819 Afișari
Nicușor Dan, despre Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală. „S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru achiziția Studiului de Fezabilitate”
Nicușor Dan, despre Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală. „S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru achiziția Studiului de Fezabilitate” / Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că a fost încheiată perioada de depune a ofertelor pentru Studiile de Fezabilitate în ceea ce privește Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS).

Nicușor Dan, despre Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală

Primarul General al Capitalei a informat că extinderea și modernizarea sistemului de semaforizare din București urmează să fie făcută în patru etape distincte.

Conforma informațiile transmise de Edilul Capitalei, Nicușor Dan, etapele sunt următoarele:

Prima etapă

Aceasta constă în modernizarea sau reconfigurarea, acolo unde este necesară, a 85 de intersecții. Acestea sunt aferente unui umăr de 5 radiale ce asigură legătura între anumite zone importante ale orașului și centrul Bucureștiului. Mai exact:

  • Șoseaua Colentina,
  • Șoseaua Alexandriei,
  • Bulevardul Iuliu Maniu,
  • Șoseaua București – Târgoviște,
  • Șoseaua Berceni.

Etapa a 2 a

Aceasta prevede creșterea capacității centrului de trafic actual. Acest lucru va fi realizat inclusiv prin dotarea tehnologică. Inițiativa are rolul de a realiza un management mai eficient al traficului din Capitală.

Etapele 3 și 4

Acestea presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor ce există în București. De asemenea, se dorește și extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș.

Valoare studiului de fezabilitate

După cum a informat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, valoarea estimată pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru sistemul de semaforizare inteligentă este de de aproximativ 3,6 milioane de lei, fără TVA.

Nicușor Dan a anunțat și de unde sunt obținuți acești bani. Iată declarația acestuia:

În ceea ce privește sursa de finanțare, am depus, în parteneriat cu primăriile de sector, cerere de finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate și implementarea etapelor 1 și 2 ale proiectului.

Cookies