Nicușor Dan, despre problemele cu apa caldă din București: se vor reduce treptat, dar nu vor dispărea complet

15 iul. 2022
420 Afișari
Nicușor Dan, despre problemele cu apa caldă din București: se vor reduce treptat, dar nu vor dispărea complet

Nicușor Dan a vorbit săptămâna aceasta despre problemele cu apa caldă din București. Primarul general al Capitalei a declarat că aceste probleme se vor reduce treptat, dar nu vor dispărea complet, pentru că persistă de cel puțin un deceniu.

Nicușor Dan: Problemele cu apa caldă din București se vor reduce treptat, însă nu vor dispărea complet

Edilul general al Capitalei a vorbit la Realitatea Plus despre problemele cu apa caldă. Nicușor Dan a spus că situația va fi remediată treptat, dar nu ar avea cum să dispară cu totul, ca și cum nici nu ar fi existat vreodată.

„Problema cu apa caldă este de cel puţin 10 ani şi intensitatea ei a crescut şi s-a accentuat în ultimii 3-4 ani, pe măsură ce investiţiile alea nu s-au realizat şi pe măsură ce conductele nu au fost schimbate în ritmul în care ar fi trebuit”, a explicat Nicușor Dan, conform economica.net.

Nicușor Dan spune că, în prezent, în 4 șantiere din București se pune conductă preizolată: şantierul din zona Olteniţei, şantierul din zona Ferentari, şantierul din zona Mihalache, şantierul din zona Pantelimon.

Situație critică pentru bucureșteni

Edilul a explicat că este mai indicat ca Termoenergetica (fostă RADET) să facă reparațiile vara decât iarna. CMTEB desfășoară reparații obligatorii pe 50-100 metri.

Problemele cu apa caldă din București au ajuns într-un punct critic pentru oameni din două motive, spune Nicușor Dan.

„Pe de o parte, în iulie, lună de vacanţă, am decis să facem aceste lucrări de intervenţii. Pe de altă parte, este o revizie la CET Sud şi CET Progresu, pe conducta care uneşte CET Progresu de CET Sud există, de asemenea, nişte avarii, care nu au putut să fie prevăzute”, a explicat primarul general.

Centrală provizorie la Titan

În zona unde se afla CET Titan, în perioada comunistă, Municipaliteta va monta o centrală provizorie, până în momentul în care mai multe companii care țin de Ministerul Energiei vor monta o centrală definitivă.

„În iarna care urmează o sa avem montată o centrală provizorie la Titan. Marea suferinţă este pe latura de est, adică cu plecare de la CET Sud din zona Vitan, până în zona Aviaţiei, acolo este marea suferinţă dintotdeauna şi la mijlocul distanţei, unde era CET Titan în perioada comunistă”, a declarat Nicușor Dan.

Edilul a mai spus că au fost atribuite contracte private pentru lucrări mari de înlocuire de țevi:

„Am avut puţin ghinion cu războiul din Ucraina, care a întârziat livrarea de conductă, dar anul acesta o să facem mai mulţi kilometri decât s-au făcut anii precedenţi”, a conchis primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Cookies