Nicușor Dan, despre Planul Urbanistic General al Capitalei: Am primit cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare actualizării

04 aug. 2023
3419 Afișari
Nicușor Dan, despre Planul Urbanistic General al Capitalei: Am primit cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare actualizării
Nicușor Dan, despre Planul Urbanistic General al Capitalei: Am primit cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare actualizării. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a transmis noi informații despre Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei. Primarul general al Capitalei anunță că specialiștii de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” au trimis, săptămâna aceasta, cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare actualizării documentului-cheie.

Nicușor Dan, anunț despre Planul Urbanistic General al Capitalei

În această saptămână am primit de la Consorțiul condus de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare actualizării Planului Urbanistic General, anunță Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Primarul Capitalei le explică bucureștenilor de ce a ținut să acorde o mare importanță părții de fundamentare:

numai pornind de la analize corecte, date suficiente și discuții cu factorii interesați putem ajunge la reglementări care să răspundă nevoilor complexe ale Bucureștiului.

După recepție urmează prezentarea publică

Nicușor Dan spune că perioada de recepție ar trebuie să dureze aproximativ o lună. Mai apoi, fiecare studiu va fi prezentat public, astfel încât toți bucureștenii să înțeleagă problemele, dar și oportunitățile orașului.

Astfel, spre finalul acestui an, municipalitatea va pregăti dezbateri reale pe regulamentul de urbanism.

„Dorim să asigurăm un proces transparent”, spune Nicușor Dan:

Dorim să asigurăm un proces transparent care să permită o cât mai bună înțelegere a propunerilor specialiștilor contractați pentru a elabora acest document esențial pentru dezvoltarea unui oraș, dar și un proces participativ prin care nevoile locuitorilor să fie cât mai bine înțelese, pentru ca documentul final să fie cunoscut și susținut de noi toți.

În iunie 2023, Nicușor Dan a pus în dezbatere proiectul noului PUG al Capitalei, invitându-i pe bucureșteni să completeze un chestionar. Rezultatele urmează să fie publicate în luna septembrie.

Amintim că, documentul a fost blocat încă din anul 2014 și abia în 2023 a fost deblocat. Planul Urbanistic General este un document vital pentru administrația locală, care dă marile direcții de dezvoltare urbanistică.

AICI găsiți informații despre proiectul de revizuire a Planului Urbanistic General al Municipului București.

Cookies