Nicușor Dan, despre patinoarul Mihai Flamaropol: Avem variante pentru continuarea șantierului

31 oct. 2022
783 Afișari
Nicușor Dan, despre patinoarul Mihai Flamaropol: Avem variante pentru continuarea șantierului
Nicușor Dan, despre patinoarul Mihai Flamaropol: Avem variante pentru continuarea șantierului. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei a finalizat expertiza tehnică pentru patinoarul Mihai Flamaropol. Primarul General transmite că municipalitatea are variante pentru continuarea șantierului.

Nicușor Dan, despre patinoarul Mihai Flamaropol

„Am finalizat expertiza tehnică pentru patinoarul artificial Mihai Flamaropol, iar vestea bună este că avem variante pentru continuarea șantierului”, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan, luni, pe pagina de Facebook.

Nicușor Dan transmite că patinoarul artificial Mihai Flamaropol este alcătuit din Centrul Multifuncțional Sportiv și de Agrement și Arena Sportivă.

Potrivit expertizei tehnice, lucrările la Centrul Multifuncțional se pot desfășura mai departe, conform proiectului.

Primarul Capitalei spune că, pentru patinoarul propriu-zis, rapoartele finale ale expertizei oferă mai multe variante de continuare a lucrărilor:

  • schimbarea unor elemente metalice din structura acoperișului,
  • repararea acestora sau schimbarea funcționalității terasei de pe Arena Sportivă prin eliminarea plăcii de beton armat și înlocuirea acestuia cu un alt tip de material.

„Modul în care se va face acest lucru va fi decis de specialiști”, conchide Nicușor Dan.

Lucrările au fost demarate în 2016

În anul 2016 au început lucrările la patinoarul artificial Mihai Flamaropol, iar în anul 2019 au fost sistate. Primarul Capitalei de la acea vreme, Gabriela Firea, declara atunci că, din cauza unor întârzieri majore înregistrare de constructor, contractul încheiat cu asocierea Astaldi-UTI a fost reziliat, potrivit hotnews.ro.

”Primăria Municipiului București a luat decizia rezilierii contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol, întrucât lucrările la acest obiectiv de investiții au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situației”, transmitea Gabriela Firea la acea vreme.

Lucrările la patinoar au fost executate în proporție de 35%.

Patinoarul artificial Mihai Flamaropol a fost proiectat să aibă o suprafață desfășurată de circa 9.500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri, inclusiv locuri VIP.

Cookies