Nicușor Dan, despre parcarea cu plată din București: Scopul este de a stimula oamenii să folosească transportul public

09 aug. 2022
980 Afișari
Nicușor Dan, despre parcarea cu plată din București: Scopul este de a stimula oamenii să folosească transportul public
Nicușor Dan, despre parcarea cu plată din București: Scopul este de a stimula oamenii să folosească transportul public. Imagine simbol: Agerpres

Primarul General al Capitalei a vorbit, luni, despre parcarea cu plată din București. Nicușor Dan a declarat că scopul regulamentului ce va fi aplicat din data de 15 august nu este acela de a strânge bani, ci de a stimula oamenii să folosească transportul public, pentru un mediu mai curat. Totodată, noile tarife au scopul de a elibera zone foarte aglomerate din Capitală.

Nicușor Dan, despre parcarea cu plată din București

În cadrul unei emisiuni la B1 TV, Nicușor Dan le-a amintit bucureștenilor că, începând de luni, 15 august 2022, vor fi amendați toţi șoferii care aleg să parcheze pe locurile din zona centrală a Capitalei, amenajate de Municipalitate, şi nu plătesc. Dacă această problemă va persista, șoferii se vor alege cu roțile blocate.

Primarul General al Capitalei a mai spus că în orașele din occident taxa de parcare reprezintă 7-8% din bugetul local. Această situație nu se aplică și în București: estimările pentru primul an sunt de aproximativ 10 milioane de lei colectați din taxa de parcare.

„Scopul este de a stimula oamenii să folosească transportul public”

Nicușor Dan a declarat că scopul nu este acela de a colecta bani din taxa de parcare, ci:

„Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate din Bucureşti, de a stimula oamenii să folosească transportul public, de a avea, implicit, un mediu mai curat”, a subliniat edilul Capitalei, potrivit B1TV.

Primarul spune că nu este normal ca în anumite zone din oraș să existe parcări cu plată goale, dar trotuarele să fie pline de mașini parcate ilegal. În situațiile de acest gen vor lua măsuri Poliția Capitalei și Poliția Locală.

Extinderea zonei cu parcările albastre

Parcările „la bordură” rămân în continuare gratuite, dar doar acolo unde există un indicator care arată că parcarea este permisă. Nicușor Dan a declarat că Municipalitatea intenționează să extindă zona „parcărilor albastre” şi pe mai multe străzi alăturate zonei centrale a Capitalei.

Cum sunt încurați bucureștenii să aleagă transportul public în comun? Primaru Capitalei a subliniat că PMB va cumpăra câte 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice şi 100 de troleibuze, astfel încât parcul auto să fie modernizat.

Cookies