Nicușor Dan, despre noile tramvaie Imperio care încă stau în depourile STB: Comisia de recepție a intrat în funcțiune, apoi va da un verdict

26 oct. 2022
1958 Afișari
Nicușor Dan, despre noile tramvaie Imperio care încă stau în depourile STB: Comisia de recepție a intrat în funcțiune, apoi va da un verdict
Nicușor Dan, despre noile tramvaie Imperio care încă stau în depourile STB: Comisia de recepție a intrat în funcțiune, apoi va da un verdict. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Primăria Capitalei nu a recepționat nici luna aceasta cele 10 tramvaie noi Imperio, cumpărate de la Astra Arad. Motivul întârzierilor: producătorul a înlocuit motoarele cu care a licitat, iar municipalitatea a cerut mai multe documente care să dovedească faptul că noul motor este la fel de bun sau mai bun decât cel vechi. Ce spune Nicușor Dan.

Noile tramvaie Imperio așteaptă să fie recepționate de Primăria Capitalei

Primarul General al Capitalei a declarat pentru hotnews.ro că, producătorul a depus toate hârtiile care dovedesc că noul motor pentru tramvaiele Imperio este mai bun decât cel vechi.

Pentru a verifica cele spuse de producător, comisia de recepție s-a întâlnit luni, apoi va fi dat un verdict, a mai transmis Nicușor Dan.

„Furnizorul are dreptul ca pe orice componentă să vină cu o soluție echivalentă sau mai bună. Motoarele care erau trecute în ofertă erau VTA și ei le-au înlocuit cu motoare Siemens, pot face asta dacă dovedesc că sunt mai bune”, spune primarul Capitalei.

Nicușor Dan spune că furnizorul a prezentat toate documentele care atestă că soluția este la fel de bună sau chiar mai bună.

Comisia de recepție a intrat în funcțiune

Comisia de recepție trebuie să verifice documentele prezentate de furnizor, iar ea a intrat în funcțiune luni:

„o să lucreze două-trei săptămâni, apoi va da un verdict”, spune Nicușor Dan pentru sursa citată.

În prezent, din lotul de 100, cumpărat de la Astra Arad, 10 noi tramvaie Imperio așteaptă recepția în depourile din București ale STB. Nicușor Dan a declarat inițial că, noile tramvaie vor ieși pe traseu începând cu luna septembrie, dar aproape a trecut și luna octombrie și recepția întârzie.

Tramvaiele Imperio vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55.

Întregul articol poate fi citit AICI.

Cookies