Nicușor Dan, despre noi restricții din București: Nu se pune problema carantinării în vreun fel. Capitala se apropie rapid de rata de infectare de 6 la mie

28 sept. 2021
1161 Afișari
Nicușor Dan, despre noi restricții din București: Nu se pune problema carantinării în vreun fel. Capitala se apropie rapid de rata de infectare de 6 la mie
De astăzi, în România intră în vigoare NOILE restricții. Toate activitățile care vor fi blocate sau restrânse, începând de luni, 25 octombrie

Nicușor Dan a vorbit recent despre noi restricții din București. Edilul spune că nu se pune problema carantinării în vreun fel în capitală, însă cel mai mare oraș din România se apropie rapid de rata de infectare de 6 la mie, moment în care vor intra în vigoare noi restricții, precum interzicerea circulației în weekend, pentru persoanele nevaccinate și purtarea obligatorie a măștii în spațiul public.

Primarul Nicuşor Dan a vorbit luni seară, la B1 TV, despre starea spitalelor din București în pandemia COVID-19 și despre ce restricții vor fi în oraș. Mai mult, a explicat că nu vom avea parte de carantină în Capitală și a explicat ce relație are de fapt cu premierul Cîțu, mai ales că acesta avea o înțelegere cu fostul lider PNL, Ludovic Orban.

Nicuşor Dan, despre restricții în Bucureşti

Primarul Capitalei a fost Întrebat luni seară despre aplicarea certificatului verde şi despre ce restricții se impun în București. Nicuşor Dan spune că există specialişti la INSP, iar „noi ca autorităţi locale ne subordonăm acestui efort colectiv”.

„Nu se pune problema carantinării în vreun fel. (…) În proporţie faţă de populaţie suntem pe locul 3-4. Cea mai importantă e media pe săptămână. Eram la 200 şi acum suntem la 5.000, ceea ceea ce e cam mult”, a transmis Nicuşor Dan.

Rata de infectare în Capitală a ajuns la 5,57, suntem la un pas de restricții

Ultimele informații de marți arată că rata de infectare în Capitală crește vertiginos, motiv pentru care a ajuns marți la 5,57 la mie, față de 4,95 la mia de locuitori luni. Datele au fost transmise de Prefectura Capitalei. În situația în care incidența cazurilor COVID-19 trece de 6 la mie, școlile intră în sistem online. Mai mult, se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Ce restricții se impun în București dacă rata de incidență trece de 6 la mie

În situația în care incidența cazurilor COVID-19 trece de 6 la mie, școlile intră în sistem online. Mai mult, se insituie carantina de noapte în weekend. Practic, este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-05.00. Totuși, carantina nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate. În localitățile cu rata de infectare între 6 și 7,5 la mie magazinele se închid, în weekend, de la ora 18.00.

Nicușor Dan, despre starea spitalelor din București

Primarul Capitalei a vorbit și despre starea spitalelor din București în pandemie.

„Avem 19 spitale, dintre care 12 implicate în lupta anti-COVID. Am reuşit să avem în urma aprobărilor date de DSP, am reuşit să avem 54 de paturi pe ATI, mai avem 28 pe terapie intermediară. Avem cu totul peste 700 de paturi de dedicate pentru COVID-19″, a transmis Nicușor Dan.

Ce relație are cu Florin Cîțu

De asemenea, edilul a vorbit și despre relația pe care o are cu premierul Florin Cîțu despre care spune că a evitat să intre în polemici în ultimele luni.

„Nu am vrut să intru într-o polemică cu primul ministru, cum de fapt am evitat toate aceste luni de mandat să intru într-o polemică cu coaliţia care mă susţine la Primăria Capitalei. (…) Toate criticile – am şi eu critici – vreau să le fac în cadru intern. Coordonarea întregii activităţi pe coronavirus revine CNSU, doctorului Arafat, care coordonează CNSU, şi noi am făcut tot ce a ţinut de noi în toate etapele de când am preluat mandatul.

Mai mult, am avut şi iniţiative, de exemplu am detaşat la un moment dat 200 de persoane la Arena Naţională, medici de medicină şcolară, am detaşat oameni la Ambulanţă. Deci tot de a ţinut de noi am făcut în ceea ce priveşte combaterea coronavirusului. (…) Noi facem ceea ce ne spune CNSU”, a mai spus primarul Bucureștiului.

Spitalele Malaxa și Sfântul Ioan devin unități exclusiv COVID în București

În aceste zile, spitalele Malaxa şi Sfântul Ioan din Capitală vor deveni unități exclusiv COVID, a anunțat marți Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Atilla. Bucureștiul a rămas zile la rând fără niciun loc disponibil la terapie intensivă.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu încă de vineri noaptea, motiv pentru care este obligatoriu certificatul verde COVID. Acesta este folosit pentru accesul în baruri și restaurante, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau mall-uri.

Cookies