ARHIVA B365

Nicuşor Dan, despre intrarea în insolvenţă a RADET: Ni se pare un gest iresponsabil

Pe noi ne-au mandatat bucueştenii să gestionam situaţia acestui oras, inclusiva RADET. Bucureştiul are un buget de 900 de milioane de euro. E în stare să gestioneze situatia RADET. Faptul de a cere insolvenţa, de a arunca responsabilitatea pe care oamenii ne-au dat-o nouă unui administrator judiciar care va avea strict rolul de a nu face pierderi în continuare (…) Ni se pare un gest total iresponsabil al majorităţii din consiliu care a votat în favoarea declarării insolvenţei. Am vrut să avem o dezbatere civilizată, pe argumente, am fost atacaţi în momentul în care am cerut să răspundem, nu ni s-a dat dreptul. În semn de protest faţă de cum majoritatea discută cu minoritatea, ne-am retras din consiliu„, a declarat Nicuşor Dan.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET Bucureşti de a lua toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii regiei, pentru garantarea livrării agentului termic pentru populaţie şi instituţii. În proiect a fost introdus un amendament de intrarea a RADET în insolvenţă, urmând ca instituţia să se adreseze unei instanţe.

RADET are datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei, a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button