Nicușor Dan, despre greva STB, ziua 2: E o manifestare total irațională, opțiunea de a da angajații afară e reală

21 ian. 2022
767 Afișari
Nicușor Dan, despre greva STB, ziua 2: E o manifestare total irațională, opțiunea de a da angajații afară e reală
Nicușor Dan, despre greva STB, ziua 2 E o manifestare total irațională, opțiunea de a da angajații afară e reală Susră foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a terminat întâlnirea cu directorul companiei STB. Întâlnirea a avut scopul de a gasi o soluție pentru încetarea grevei angajaților STB din București. Această întâlnirea a durat 3 ore.

Nicușor Dan, după discuțiile cu protestatarii

Primarul General al Capitalei consideră că decizia angajaților Societății de Transport București de a nu își relua activitatea este una irațională. Cu toate că a fost dată o hotărâre judecătorească ce impunea reluare activității autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor, acest lucru nu s-a întâmplat. Aceștia riscă să își piardă contractele de muncă și de asemenea și o condamnare penală, după cum declară Edilul. Astăzi la ora 12:00 a fost convocată la sediul Primăriei Municipiului București o întâlnire cu șefii de autobaze și de depouri pentru a discuta cu aceștia următoarele aspecte:

  •  Primarul General împreună cu șefului STB vor continua demersurile legale pentru a se pune în aplicare aplica hotărârea judecătorească ce a fost dată ieri.
  • Se dorește identificarea problemelor exprimate de protestanți , ce pot fi rezolvate

După cum declară șeful STB angajații trebuie să înțeleagă că pe lângă drepturi au și obligații. Cu toate că nu este dorit în funcție, el dorește sa eficientizeze societatea. Acesta propune deschiderea negocierilor contractului colectiv de muncă, începând cu ziua de luni. Condiția este însă ca angajații să intre de astăzi pe traseu.

Primarul general: PSD trebuie să se pronunțe

Nicușor Dan cere Partidului Social Democrat să se pronunțe în ceea ce îl privește pe Vasile Petrariu. Primarul consideră că acesta a organizat întregul protest al angajaților STB. În această situație PSD-ului are două opțiuni: să susțină această manifestație ce a paralizat Capitala sau să retragă sprijinul politic pe care îl acordase domnului Petrariu.

Sute de mii de bucureșteni sunt afectați de lipsa transportului comun de suprafață. Greva angajaților STB a început pe data de 19 ianuarie, iar de ieri șoferii și vatmanii refuză să iasă în traseu. Protestatarii spun că până nu se va anunța demisia lui directorului executiv, activitatea nu se va relua.

 

 

Cookies