Nicuşor Dan, despre faptul că şeful lui de campanie apare în documentele Panama: „Nu am ştiut”

de:
31 mai 2016
0 Afișari
Nicuşor Dan, despre faptul că şeful lui de campanie apare în documentele Panama:

Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), a declarat intr-un interviu pentru RISEProject.ro ca nu stia ca seful sau de campanie, Matei Paun, apare in documentele PanamaPapers. Intrebat de autorul interviului cum l-a cooptat pe Paun in campanie, Nicusor Dan a spus ca „este un prieten”.

Fragmentul relevant din interviu:

Rep: Matei Păun, șeful dumneavoastră de campanie, apare în #Panama_Papers. Cum l-ați cooptat?
N.D.: Informația asta e o noutate pentru mine.

(Pe ecranul unui laptop, Nicușor Dan studiază documentul prin care Păun a fost numit director al firmei din Seychelles. Apoi, întreabă): Ce spune hârtia asta?

Rep: Spune că, în 2001, împreună cu alți trei asociați, cu care avea afaceri și în România, conducea o societate offshore în Seychelles. Cum l-ați cooptat?
N.D.: Este un prieten. L-am cunoscut prin alți prieteni, în 2012. Ne-a ajutat în campanie. Ne-am mai întâlnit de atunci și acum s-a oferit să facă această muncă.

Rep: Ce presupune această muncă?
N.D.: Coordonează logistic întreaga campanie.

Rep: Au mai venit oameni în această campanie pe filiera lui?
N.D.: Oameni pe care el îi cunoștea, da.

Rep: Și sunt și pe listele USB?
N.D.: Nu, sunt doar două persoane în echipa de comunicare.

Rep: Păun e și membru de partid?
N.D.: S-ar putea să fie, la sectorul 1.

Firma pe care Matei Păun (44 ani), șeful de campanie al candidatului USB, a înființat-o în Republica Seychelles (Oceanul Indian) se numea International Solutions, scrie Rise Project. A fost înregistrată în 2001, de Păun și alți trei afaceriști, alături de care acesta deținea deja firme în România. Întrebat de RISE Project de ce a avut nevoie să creeze o firmă de carton în Seychelles, Păun a spus că nu își mai amintește de ea și că nu e un delict să ai o companie offshore. Consultant financiar cu cetățenie germană și domiciliu în SUA, Păun a făcut afaceri în România încă din 1997. Firma lui Păun din Oceanul Indian nu a deținut niciodată societăți comerciale în România, informează RISEProject.ro.

Cookies