Nicuşor Dan, despre demiterea primarului interimar: „O simplă rotaţie de cadre”

de:
24 nov. 2015
0 Afișari
Nicuşor Dan, despre demiterea primarului interimar:

„Inlocuirea primarului Stefanel Marin Dan, caruia ii recunoastem incompetenta in scurtul mandat detinut, nu are nicio legatura cu politicile publice asteptate de bucuresteni pentru redresarea administratiei orasului”, transmite Nicuşor Dan printr-un comunicat de presă.

Acesta consideră că, daca noul primar interimar si consilierii doresc cu adevarat o altfel de administratie fata de cea cunoscuta pana acum, atunci prima masura pe care trebuie sa o ia este sa dea curs cererii USB de auditare a activitatii Primariei in ultimii trei ani si sa justifice orice cheltuire a banilor publici.

„Problemele administrative ale orasului sunt extrem de serioase si pentru rezolvarea lor este nevoie de viziune, de competenta administrativa si de integritate. Schimbarea de astazi este o simpla rotatie de cadre, o cosmetizare care nu rezolva pe fond din problemele orasului”, a declarat Nicusor Dan, presedintele Grupului de initiativa al USB.

Uniunea Salvati Bucurestiul aminteşte că a solicitat in luna septembrie atat publicarea pe site-ul primariei a tuturor contractelor de achizitii publice ale primariei din ultimii trei ani, cat si auditarea acestor cheltuieli de catre o firma de audit cu reputatie solida. De asemenea, USB a cerut ANI verificarea averilor tuturor directorilor din primariile capitalei.

„Nici PNL nici PSD nu au vrut sa-si asume responsabilitatea administrarii dezastruoase din ultimii trei ani, dupa arestarea lui Oprescu, pentru a-l gasi acum pe Stefanel Marin Dan tap ispasitor. Este un joc al acestor partide pe care nu il mai putem accepta si o atitudine iresponsabila fata de bucuresteni”, a completat Nicusor Dan.

Consilierii din CGMB au revocat, marţi, hotărârea prin care Dan Ştefănel Marin a fost numit primar general interimar, precum şi hotărârea prin care Cornel Pieptea a fost numit consilier general care exercită atribuţiile de viceprimar. Urmează ca Prefectura să ia act de decizia CGMB şi, cel mai probabil în şedinţa de mâine, anunţată la orele 15, Consiliul va alege un nou primar general interimar. 

Cookies