ARHIVA B365

Nicuşor Dan, despre DEFRIŞĂRILE din Capitală: Totul s-a făcut într-o manieră populistă şi heirupistă

Trebuie să observăm că nu avem absolut niciun plan în ceea ce priveşte gestiunea copacilor din Bucureşti. Tot ce s-a făcut până acum, s-a făcut într-o manieră populistă şi heirupistă. După orice furtună în care au căzut crengi pe maşini sau pe oameni, s-au trimis oameni în teren care au tăiat în neştire, au toaletat, după cum li s-a părut unora sau altora. Trebuie spus că conceptul de toaletare nu există în lumea de specialitate. Copacii nu se toaletează. Dacă e cazul se îndepărtează ramurile uscate când se sesizează. Dar în rest, copacul e un organism viu, în cazul căruia nu se intervine – asta spune adresa oficială a Asociaţiei Peisagiştilor către primarul general’‘, a afirmat Nicuşor Dan.

El a adăugat că toaletările au fost realizate de neprofesionişti, dar şi că aceste tăieri s-au realizat în perioade nepotrivite. El a semnalat şi faptul că există o problemă a speciilor achiziţionate de Administaţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi Administratia Domeniului Public (ADP), multe dintre ele neadaptate la clima din Bucureşti.

Mai este o problemă uriaşă cu Registrul spaţiilor verzi. Este inadmisibil ca noi să nu avem în momentul acesta un registru funcţional al spaţiilor vezi. (…) Este inadmisibil să avem o direcţie de mediu care să nu ştie ce gestionează de fapt, pentru că abia dacă am avea un registru funcţional al spaţiilor verzi, am putea să facem un plan de management în care să ştim care este vârsta fiecărui copac şi ce trebuie să facem în următorii ani”, a adăugat Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button