Nicuşor Dan, despre bugetul PMB din 2016: Nu poţi să înţelegi unde se duc banii

de:
28 feb. 2016
0 Afișari
Nicuşor Dan, despre bugetul PMB din 2016: Nu poţi să înţelegi unde se duc banii

„Toate bugetele sunt identice de la an al an. Am văzut un raport cu Curții de Conturi care vorbea de cheltuieli nejustificate, prețuri de la cinci ori la 50 de ori mai mari la ALPAB, unde vorbim de băncuțe, crizanteme, tei. Același buget pentru 2015 se regăsește în bugetul pentru anul 2016. Păstrăm aceeași meteahnă de a previziona cheltuieli mai mari decât știm de la început că o să reușim să acoperim prin venituri, asta probabil pentru a avea o marjă de manevră în negocieri. Așa cum DNA a dovedit de multe ori, trebuie să plătești și când iei contractul, și când se fac plăți. Nu poți să înțelegi din buget unde se duc exact cheltuielile”, a afirmat Nicușor Dan, citat de Agerpres. 

BUGETUL CAPITALEI 2016: Ce lucrări de infrastructură primesc bani în acest an

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică proiectul de buget pentru acest an. Potrivit acestuia, 400 milioane lei vor fi cheltuiți pentru lucrări de infrastructură. Banii se duc pe continuarea lucrărilor aflate în desfășurare precum Pasajul de la Piața Sudului și Penetrația Splaiul Independenței- Ciurel, dar și pe proiectele vechi și urgente care nu au fost începute anul trecut precum intrarea A3 în București sau Prelungirea Ghencea. În bugetul pe 2016 nu au fost alocați bani însă pentru niciun proiect nou de infrastructură.

El a spus că, în bugetul Capitalei pe anul 2016, există, la capitolul „Alte cheltuieli”, prevăzuți 270 de milioane de lei și la „Cheltuieli cu bunuri și servicii” încă 250 de milioane de lei.

„Doar în bugetul primăriei avem o linie pe care scrie „alte cheltuieli” 270 de milioane de lei și o altă linie, alte cheltuieli, cu bunuri și servicii, 250 de milioane de lei. În total, 500 de milioane de lei, peste 100 milioane de euro de care nimeni nu știe. Ce vom face cu acești bani?” a spus Nicușor Dan.

Cookies