Nicușor Dan, decizie importantă: Inspectoratul de Stat în Construcţii va avea acces la orice autorizaţie sau documentaţie emisă de PMB

12 nov. 2020
32 Afișari
Nicușor Dan, decizie importantă: Inspectoratul de Stat în Construcţii va avea acces la orice autorizaţie sau documentaţie emisă de PMB

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat, joi, că răstoarnă decizia luată acum trei săptămâni de Direcţia Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei și conferă acces Inspectoratului de Stat în Construcţii la orice autorizaţie sau documentaţie emisă de PMB sau CGMB.

Inspectoratul de Stat în Construcţii va avea acces la orice autorizaţie sau documentaţie emisă de Primăria Capitalei sau de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în ceea ce priveşte construcţiile din Capitală, a decis joi primarul Nicuşor Dan.

Decizia noului edil vine să întoarcă decizia luată în urmă cu trei săptămâni de către Direcţia Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei.

Prin intermediul unui comunicat, Primăria Municipiului Bucureşti transmite următoarele: „Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a dispus azi ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să aibă acces la orice autorizaţie sau documentaţie emisă de Primăria Municipiului Bucureşti sau de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în ceea ce priveşte construcţiile din Capitală.

Primarul Nicuşor Dan a întors astfel decizia de acum trei săptămâni a Direcţiei Generale Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul PMB, prin care arhitectul-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu, (numit în funcţie de precedentul primar), refuza solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcţii de a pune la dispoziţia ISC o serie de documente.”

Conform aceleiaşi surse, noul primar al Capitalei consideră că e nevoie de „transparenţă deplină” în Bucureşti în legătură cu documentele de urbanism şi autorizaţiile de construcţie, scrie Agerpres.

„Instituţiile de stat cu atribuţii de control, dar şi bucureştenii au dreptul să ştie cum s-au dat autorizaţii de construcţie în Capitală. A bloca astfel de informaţii e o sfidare inacceptabilă. Doresc o primărie transparentă şi conştientă de responsabilităţile ei în faţa publicului”, a precizat Nicuşor Dan.

Fonduri europene pentru reabilitarea reţelei de termoficare din Capitală

Pe de altă parte, Nicuşor Dan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au semnat, marţi, la sediul Municipalităţii, în prezenţa premierului Ludovic Orban, un contract de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea a 210 kilometri din reţeaua principală de termoficare.

„Semnăm astăzi, Primăria Capitalei cu Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanţare pentru reabilitarea a 210 kilometri, reţea principală din reţeaua de termoficare, din cei 954 pe care reţeaua îi are. Adică 22%. Este evidentă problema la care această finanţare răspunde: din 2016 până în 2020, numărul de avarii în reţeaua de termoficare a crescut de la 420 la 1.300. Pierderea de eficienţă pe energie termică a crescut cu 5%. De asemenea, a crescut considerabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în reţea”, a precizat primarul general, Nicuşor Dan.

 

 

Cookies