Nicușor Dan, dat în judecată de Gabriela Szabo. Fosta campioană caută dreptate în instanță, după ce a fost demisă de la conducerea CSM București

23 iun. 2022
7770 Afișari
Nicușor Dan, dat în judecată de Gabriela Szabo. Fosta campioană caută dreptate în instanță, după ce a fost demisă de la conducerea CSM București
Nicușor Dan, dat în judecată de Gabriela Szabo. Fosta campioană caută dreptate în instanță, după ce a fost demisă de la conducerea CSM București | Sursă foto: Agerpres

Fosta campioană mondială și olimpică, Gabriela Szabo, a anunțat printr-o postare pe Facebook că l-a dat în judecată pe primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, după ce acesta a demis-o de la conducerea Clubului Sportiv Municipal București.

Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe Nicușor Dan

Gabriela Szabo a decis să îl dea în judecată pe Nicușor Dan pentru decizia luată de acesta, de a o demite din funcția de director general al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București.

Pentru că nu a fost de acord cu modul în care a fost demisă și cu acuzațiile ce i-au fost aduse, fosta campioană mondială și olimpică a decis să apeleze la justiție pentru a-și face dreptate.

Fosta sportivă a deschis o acțiune civilă, împotriva edilului Capitalei, la judecătoria Sectorului 5. Conform fanatik.ro obiectul acesteia este „Acțiune în răspundere delictuală”.

Acțiunea a fost înaintată în data de 14 iunie 2022, adică la 10 zile după ce Gabriela Szabo a fost demisă din funcția pe care o ocupa în cadrul CSM București.

De ce a fost demisă din funcție fosta sportivă

Nicușor Dan a precizat că în perioada în care a fost la conducerea Clubului Sportiv Municipal București, Gabriela Szabo a ratat obiective competiționale și a avut un management defectuos. Printre motivele ce au dus la demiterea ei din funcție și numără următoarele:

  • Luarea unor decizii pripite și fără consultare,
  • Amânarea (tergiversarea) repetată unor decizii au tot fost amânate,
  • Incapacitatea conducerii de a menține o armonie în ceea ce privește relațiile interne,
  • Abordarea interacțiunilor cu șefii secțiilor sportive într-o manieră conflictuală.

Edilul Capitalei a declarat printr-o postare făcută pe pagina de Facebook, următoarele:

Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București.

Primarul General al Capitalei anunța, la momentul demiterii din funcție a acesteia, că înainte de a lua decizia a purtat mai multe discuții cu membrii Consiliului de Administrația al CSM București. Toate motivele menționate mai sus, au dus la plecarea unor oameni valoroși.

Funcția de director general va fi preluată de un interimar care se va alege dintre directorii adjuncți ai CSM București.

Cookies