Nicușor Dan: Da, voi candida, pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Am găsit un oraş în faliment şi l-am făcut credibil financiar

25 apr. 2023
279 Afișari
Nicușor Dan: Da, voi candida, pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Am găsit un oraş în faliment şi l-am făcut credibil financiar
Nicuşor Dan: Da, voi candida, pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Am găsit un oraş în faliment şi l-am făcut credibil financiar | Sursa foto: Agerpres

Nicuşor Dan, a vorbit, într-un interviu la Europa FM citat de News.ro, despre o nouă candidatură la Primăria Capitalei

Și a spus, parcă mai ferm ca în toate declarațiile pe care le-a făcut până acum pe această temă, că va face acest lucru cu siguranță.

Nicușor Dan: Am găsit un oraș în faliment și l-am făcut credibil financiar

Întrebat dacă va mai candida pentru un nou mandat, Nicuşor Dan a spus:

“Eu vreau, desigur. Şi voi candida, da. (…) Oraşul acesta a fost foarte, foarte prost administrat 30 de ani. 

Nicușor Dan a fost întrebat apoi despre rezultatele celui mai recent sondaj de opinie din București, o cercetare la comanda PNL care arată că 60% dintre bucureșteni sunt mai degrabă nemulțumiți de cum arată Capitala și își doresc o schimbare. Sondajul o plasează pe Gabriela Firea în topul preferințelor bucureștenilor. Dacă mâine ar fi alegeri în București, clasamentul ar arăta așa:

  • Gabriela Firea – 36%
  • Rareș Bogdan – 18%
  • George Simion –  11 procente
  • Vlad Voiculescu – 10%.
  • Nicușor Dan -8%

Primarul general al Capitalei privește cu foarte mare scepticism aceste rezultate:

Nu cred în acest sondaj, nu cred în modul în care el a fost transpus în media. Am văzut un sondaj în care aveam 23, eu ca persoană individuală în condiţiile în care celelalte partide aveau candidaţi… în fine. Putem să facem o evaluare, au trecut doi ani şi jumătate: ce pot să spun este că am găsit un oraş în faliment şi l-am făcut credibil financiar. După ani de zile în care sistemul de termoficare mergea de la an la altul mai rău el merge spre bine, deşi mai avem mult. De la mai rău mergem spre mai bine”.

Nicușor Dan compară apoi Bucureștiul cu un organism care a fost multă vreme în suferință și a cărui însănătoșire durează:

E ca în medicină: în momentul în care un organism se adânceşte în boală îi ia mult mai mult timp ca să-şi revină. Am luat un oraş în faliment: în 2020 trebuia să rostogolim o datorie de 555 de milioane de lei şi nu aveam nicio bancă să împrumute şi noroc că a venit BERD pe ultima sută de metri. Noi, în 2022 şi în 2023, am avut de făcut acelaşi exerciţiu: să rostogolim 555 de milioane şi am avut subscriere dublă – am recâştigat încrederea pieţei financiare şi ,aşa cum este zona financiară, aşa au fost toate celelalte zone. Și, când ai un organism bolnav, durează până când să-l faci sănătos.

Nicușor Dan crede că parte a nemulțumirilor pe care le au bucureștenii nu i se pot imputa, pentru că problemele care le genereazănu fac parte din atribuțiile sale de serviciu, ci al primăriilor de sector. Un exemplu, în acest sens, ar fi cel al curățeniei Bucureștiului. Totuși, el crede că, în Capitală, lucrurile arată „puțin mai bine decât ni se pare nouă”.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies