Nicușor Dan: Conturile Primăriei Capitalei au fost deblocate. PMB continuă negocierile pentru rezolvarea completă a situației

25 mai 2022
201 Afișari
Nicușor Dan: Conturile Primăriei Capitalei au fost deblocate. PMB continuă negocierile pentru rezolvarea completă a situației
Nicușor Dan: Conturile Primăriei Capitalei au fost deblocate. PMB continuă negocierile pentru rezolvarea completă a situației. Sursa foto: Agerpres

Nicușor Dan anunță, miercuri, că au fost deblocate conturile Primăriei Capitalei. Primarul General al Capitalei transmite că PMB continuă negocierile cu familia Constanda, pentru ca situația să fie soluționată.

Conturile Primăriei Capitalei au fost deblocate, anunță Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei a anunțat, miercuri – 25 mai 2022, că au fost deblocate conturile instituției. Nicușor Dan transmite că Judecătoria Sectorului 5 a decis să suspende, provizoriu, executarea silită în dosarul ce a fost inițiat de omul de afaceri Costică Constanda.

Primăria Municipiului București analiza, la începutul săptămânii, posibilitatea să-i ofere lui Costică Constanda mai multe terenuri deținute de oraș pentru a acoperi în acest fel o parte din datoria de 125 milioane de euro pe care Municipalitatea o are către omul de afaceri și pentru care a avut conturile blocate, a declarat în cadrul unei conferințe de presă primarul general, Nicușor Dan.

Cu toate acestea, Nicușor Dan nu a spus cu exacitate despre ce terenuri este vorba, având în vedere controversa de-a lungul timpului, din jurul terenurilor oferite la schimb omului de afaceri.

Primăria continuă negocierile cu familia Constanda

Tot miercuri, primarul general al Capitalei a declarat că PMB continuă negocierile cu familia Constanda, pentru ca situația să fie soluționată.

Astfel, începând de joi – 26 mai 2022, Primăria Capitalei poate realiza plăți în contul proiectelor de investiții ce se află în derulare.

Amintim că, litigiul cu omul de afaceri Costică Constanda începe în urmă cu aproape 20 de ani. La acel moment, în schimbul terenului din Parcul Bordei afaceristului i s-a oferit Satul Francez, două terenuri care aveau o altă destinație și pentru care niciodată nu s-a acordat PUZ pentru a se putea construi blocuri.

Vreme de aproximativ două săptămâni, Primăria Capitalei a avut conturile blocate din cauza aceasta și nu a putut face plăți pentru investiții, precum lucrările de infrastructură de pe Prelungirea Ghencea sau la pasajul de la Doamna Ghica.

Cookies